Όσοι ψάχνουν εργασία, σκεπτόμενοι τα προσόντα τους, αυξάνουν τις πιθανότητες να βρουν δουλειά και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από άλλους

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να μείνουν χωρίς δουλειά δεν έχει μόνο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό κόστος. Συχνά αγχώνονται, ανησυχούν για την κοινωνική τους θέση και αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τις δυνατότητές τους. Αυτό δυσχεραίνει την αναζήτηση νέας εργασίας, καθώς όσοι αμφισβητούν την αξία τους δείχνουν λιγότερη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Έτσι, συνήθως υποβάλλουν αιτήσεις για θέσεις εργασίας λιγότερο συχνά και όχι τόσο αποτελεσματικά.

«Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν είναι ευκολότερο να προωθήσουν τον εαυτό τους πειστικά στους  εργοδότες. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητές τους να βρουν δουλειά», λέει η Gudela Grote, καθηγήτρια ψυχολογίας της εργασίας  στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Τεχνολογικό Ινστιτούτο Ζυρίχης (ETH Zurich). 

Η μελέτη

Η Grote ξεκίνησε μία μελέτη μαζί με τον πρώην διδακτορικό φοιτητή της Julian Pfrombeck, ο οποίος είναι τώρα επίκουρος καθηγητής στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Όπως αναφέρεται στο Ακαδημαικό Περιοδικό PNAS (Proceedings of the National Academy of Sciences), οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο πειράματα με συνολικά 866 άνεργους, το ένα τρίτο των οποίων ήταν άνω των 50 ετών. 

Από τους συμμετέχοντες, οι 532 ήταν εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στο περιφερειακό γραφείο απασχόλησης (RAV) της Ζυρίχης, με το 45,9% να είναι κάτοχοι πτυχίου πανεπιστημίου. Οι υπόλοιποι 334, τους οποίους προσέλκυσαν μέσω διαδικτύου, ήταν άτομα που αναζητούσαν εργασία και ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Ευρώπη. Από αυτή την ομάδα, το 37,4% είχε επίσης κάποιο πτυχίο.

Και στα δύο πειράματα, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες. Η κάθε μία έλαβε έναν κατάλογο με 13 θετικά στοιχεία-αξίες, όπως η υγεία, ο αθλητισμός και η γυμναστική, η φύση, η συμμετοχή σε κοινωνικές ομάδες και η χαρά της μάθησης. 

«Επιλέξαμε σκόπιμα πολύ γενικές αξίες επειδή δεν θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αιτούντες εργασία ότι ίσως τους λείπουν ορισμένες δεξιότητες», λέει η Grote.

Ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση, έρχονται και οι ευκαιρίες

Στη συνέχεια, ζητήθηκε από την πρώτη ομάδα να αφιερώσει 10 έως 15 λεπτά για να γράψει ένα κείμενο για δύο ή τρεις από αυτές τις αξίες, εξηγώντας γιατί ήταν σημαντικές γι’ αυτούς και τι αντίκτυπο είχαν στη ζωή τους.

Oι άνθρωποι που σκέφτηκαν τα καλά τους στοιχεία, όχι μόνο είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, αλλά η επιτυχία ήρθε και πολύ πιο γρήγορα

Ταυτόχρονα, η άλλη ομάδα έγραψε επίσης ένα σύντομο κείμενο – μόνο που τους ζητήθηκε να επικεντρωθούν στις αξίες που θεωρούσαν λιγότερο σημαντικές. 

Σύμφωνα με το πείραμα, οι άνθρωποι που αφιέρωσαν χρόνο για να σκεφτούν τα καλά τους στοιχεία, όχι μόνο είχαν περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά, αλλά η επιτυχία ήρθε και πολύ πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, έλαβαν  περισσότερες προσφορές εργασίας

Αυτό που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι οι άνω των 50 ετών, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι – δηλαδή όσοι δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν θέση εργασίας – επωφελήθηκαν εξίσου από την άσκηση. 

Για όσους συμμετείχαν στο διαδικτυακό πείραμα, οι πιθανότητες εύρεσης εργασίας διπλασιάστηκαν μετά από τέσσερις εβδομάδες: Το 13,7% όσων έκαναν τη συγκεκριμένη άσκηση ήταν επιτυχείς. Στη δεύτερη ομάδα, το ποσοστό ήταν μόνο 6,2%. 

Λιγότεροι συμβιβασμοί

Οι πιθανότητες επιτυχίας τριπλασιάστηκαν ακόμη και για όσους αναζητούσαν εργασία μέσω του RAV της Ζυρίχης: Λίγο λιγότεροι από το 11% που περιέγραψαν τι εκπροσωπούν σε ένα σύντομο κείμενο βρήκαν νέα εργασία μετά από τέσσερις εβδομάδες. Στη δεύτερη ομάδα, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 3,4%. 

Μετά από οκτώ εβδομάδες, ωστόσο, η επίδραση μειώθηκε και δεν ήταν πλέον στατιστικά σημαντική. «Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση αυτό-στοχασμού παρείχε μία κινητήρια ώθηση, η επίδραση της οποίας εξασθένησε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα», εξηγεί ο  Pfrombeck, συγγραφέας της μελέτης. 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην άσκηση είχαν καλύτερες προσφορές εργασίες, χωρίς να χρειάζεται να συμβιβαστούν με δουλειές όπου θα αμείβονταν λιγότερο ή θα ανταποκρίνονταν λιγότερο στις ανάγκες τους.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι συμμετέχοντες έλαβαν περισσότερες προσφορές εργασίας εντός τεσσάρων εβδομάδων μετά την άσκηση: Τόσο στη διαδικτυακή ομάδα όσο και μεταξύ των ατόμων που αναζητούσαν εργασία στο RAV της Ζυρίχης, περίπου ένα στα πέντε άτομα που έγραψαν για τα καλά τους στοιχεία έλαβαν μία επιπλέον προσφορά εργασίας. Και πάλι όμως, το αποτέλεσμα εξασθένησε μετά από οκτώ εβδομάδες.

Παινεύοντας τον εαυτό μας

«Η ενθάρρυνση των ατόμων που αναζητούν εργασία να σκεφτούν σημαντικές προσωπικές αξίες είναι ένας τρόπος να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους. Τότε είναι πιο πιθανό να δουν τον εαυτό τους ως πολύτιμα άτομα που έχουν κάτι να συνεισφέρουν στην εργασία και στην κοινωνία», λέει η Grote.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το να βάλουν τους αναζητούντες εργασία να σκεφτούν τις αξίες τους τούς βοηθά να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία μπορεί να κρύβει πολλές απογοητεύσεις. Έτσι, γίνονται πιο ικανοί στο να αναγνωρίζουν τις δικές τους δυνάμεις και να τις επικοινωνήσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους δυνητικούς εργοδότες.

Με πληροφορίες  ETH Zurich