icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αληθινή ιστορία πίσω από το American Nightmare του Netflix που κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου

Την ιστορία ενός εγκλήματος -που δύσκολα θα πίστευε κανείς ότι είναι αληθινή- αφηγείται το νέο ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στις 17 Ιανουαρίου στο Netflix με τίτλο American Nightmare.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από τρία μέρη και παρουσιάζει το πώς η αστυνομική έρευνα για την απαγωγή της Denise Huskins μετατράπηκε σε έναν ανηλεή αγώνα της ίδιας και του συντρόφου της να αποδείξουν ότι δεν «σκηνοθέτησαν» την απαγωγή.

Μέσα από αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και καταθέσεις του ζευγαριού, το American Nightmare περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη όταν η αστυνομία ενδιαφέρθηκε περισσότερο στο να αποδώσει το έγκλημα στα θύματα, παρά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Το μοναδικό spoiler στο ντοκιμαντέρ είναι ότι δεν πρόκειται για μία σειρά επιστημονικής φαντασίας αλλά για μια αληθινή ιστορία που αφορά τους λάθους χειρισμούς της αστυνομίας στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Το χρόνικο

Στις 23 Μαρτίου του 2015, την ώρα που το ζευγάρι κοιμόταν στο σπίτι τους στο Vallejo της Καλιφόρνια, ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλλε στο σπίτι τους. Αφού τους έδεσε τα χέρια και τα μάτια απήγαγε την Denise Huskins. Ο απαγωγέας είπε στον Aaron Quinn να περιμένει για οδηγίες για λύτρα.

Τελικά ο σύντροφός της κατάφερε να απελευθερωθεί και κάλεσε το 911 την επόμενη ημέρα καταγγέλλοντας την απαγωγή. Η αστυνομία δεν πίστεψε την ιστορία του. Το αντίθετο, έγινε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της Huskins.

Οι απαγωγείς προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον Quinn για τα λύτρα, όμως ο ίδιος βρίσκονταν υπό κράτηση, με το κινητό του να έχει κατασχεθεί από την αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια των 48 ωρών, η Huskins βιάστηκε δύο φορές, με τον απαγωγέα της να βιντεοσκοπεί τις επιθέσεις. Ο απαγωγέας της είπε πίσης ότι είχε συνεργούς και ότι ο πραγματικός στόχος ήταν η πρώην αρραβωνιαστικιά του Quinn, η Andrea Roberts και ότι η ίδια είχε απαχθεί καταλάθος.

Στις 25 Μαρτίου, η Huskins τελικά απελευθερώθηκε 400 μίλια μακριά από το Vallejo, κοντά στο σπίτι των γονιών της που ζούσαν ακόμα στο Huntington Beach, CA. Τότε οι υποψίες έπεσαν πάνω της. Οι αστυνομικές αρχές μιλούσαν για σκηνοθετημένη υπόθεση, ενώ τα μέσα ενημέρωσης συνέκριναν την υπόθεση με την πλοκή του Gone Girl, το μυθιστόρημα της Gillian Flynn και διασκευάστηκε σε ταινία από τον David Fincher. Η Huskins βρέθηκε μάλιστα αντιμέτωπη με κατηγορίες για την ενορχήστρωση της «απαγωγής της», ενώ άλλες θεωρίες την ήθελαν θύμα ενός βίαιου συντρόφου.

Η Huskins βρέθηκε αντιμέτωπη με κατηγορίες για την ενορχήστρωση της «απαγωγής της», ενώ άλλες θεωρίες την ήθελαν θύμα ενός βίαιου συντρόφου

Μόνο αφού δαιμονοποιήθηκαν και οι δύο από τα μέσα ενημέρωσης, ο απαγωγέας εμφανίστηκε και μιλώντας στον Τύπο επιβεβαίωσε την εκδοχή τους για τα γεγονότα.

Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του 2015, ο απαγωγέας επιχείρησε ξανά να εισβάλλει σε σπίτι 40 μίλια νότια του Vallejo. Το κινητό τηλέφωνο που άφησε πίσω του ο δράστης οδήγησε στη σύλληψη του πρώην πεζοναύτη Mathew Muller, γεγονός που επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό της Huskins ότι ο απαγωγέας της είχε πει ότι ήταν πρώην στρατιωτικός.

Ο Muller ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκιση. Αργότερα απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για απαγωγή και σεξουαλική επίθεση.

Λίγους μήνες μετά, η Huskins και ο Quinn κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της αστυνομίας της πόλης Vallejo για συκοφαντική δυσφήμιση: Την κατηγόρησαν ότι απέτυχε να διεξάγει μια τακτική έρευνα και ότι τους διέσυραν «σε εθνικό επίπεδο» για ένα έγκλημα που δεν είχαν κάνει.

Η Huskins και ο Quinn είναι σήμερα παντρεμένοι και συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι ο Muller είχε συνεργούς, παρά το γεγονός ότι είναι ο μόνος που έχει καταδικαστεί.