icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Ο βουλευτής θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι να απολογηθεί - Με κάταγμα στη μύτη και νάρθηκα στο χέρι ο Γραμμένος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ασκήθηκε σε βάρος του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή και πρώην μέλους της ΚΟ των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, μέσα στη Βουλή.

Ο πρώην «Σπαρτιάτης», ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ, αφού μετέτρεψε σε ρινγκ τη Βουλή, πέρασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, την πόρτα των δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Φλώρος πήγε στο γραφείο του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (24/03).

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πρωτοφανή είναι τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/04) στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο. Στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα ρινικών οστών, διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης, όπως και τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής.

«Μιλάμε για δύο βουλευτές κομμάτων που είναι πέραν της Νέας Δημοκρατίας κι εκφράζουν έναν αντι-συστημισμό που έφεραν μέσα στη Βουλή τα προσωπικά τους προβλήματα. Ο κασιδιαρισμός εμφιλοχωρεί μέσα σε αυτά τα δύο κόμματα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το καταδικάσουμε και κυρίως να το καταδικάσουν οι πολίτες που ρέπουν προς τον αντι-συστημισμό» σημείωσε μιλώντας στο Mega, ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Περιγράφοντας τα όσα έγιναν στο ελληνικό κοινοβούλιο, είπε: «Εγώ είδα το μισό επεισόδιο, όπου ο κ. Γραμμένος έβγαινε από τη αίθουσα τρέχοντας ακολουθούμενος από τον κ Φλώρο. Στο κεφαλόσκαλο της ολομέλειας της Βουλής να συμπλέκονται παρά την προσπάθεια των αστυνομικών που ήταν εκεί να μην συμβεί η συμπλοκή. Αυτό που ξέρω να σας πω είναι ότι έπεσε κάτω κι έμεινε (κάτω) μερικά δευτερόλεπτα. Τον σήκωσαν μετά οι αστυνομικοί και πήγε προς το ιατρείο της Βουλής. Ωρυώμενος και κρατούμενος από αστυνομικούς ο κ. Φλώρος φώναζε ότι δεν πρέπει να πιάνει στο στόμα του την μάνα του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρατήθηκε στη ΓΑΔΑ

Μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στον Βασίλη Γραμμένο, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής καρατήθηκε στη ΓΑΔΑ, πριν μεταφερθεί ενώπιον του εισαγγελέα, στην Ευελπίδων.

Το κατηγορητήριο αναμενόταν βαρύ καθώς συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, το συγκεκριμένο άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη.

Με αφορμή την κτηνώδη, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Τασούλας, συμπεριφορά του κ. Φλώρου κατά του βουλευτή Β. Γραμμένου της Ελληνικής Λύσης, ο πρόεδρος της Βουλής, είπε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου […] είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος».

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο, έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπολου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα, που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και τον κ. Γραμμένο, με τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών να φωνάζει στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές» και τον κ. Γραμμένο να απαντά «βούλωσε το εσύ σκουπίδι», συνεχίζοντας με κι άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.

Δεν τον γρονθοκόπησα, λέει ο Φλώρος 

Σε δήλωση μετά το βίαιο περιστατικό που εκτυλίχθηκε μέσα στη Βουλή, όπου φέρεται να επιτέθηκε στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο Τwitter. Ανέφερε σε κάποια στιγμή στο λόγο του ο κ. Χήτας ότι ο κ. Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή απάντησα ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι εσύ. Εκείνη τη στιγμή αναίτια και χωρίς να του έχω απευθύνει το λόγο πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος μου είπε ”βούλωστο εσύ σκουπίδι”.

Του είπα εγώ ”άντε γ…” πάνω στα νεύρα μου γιατί έχω προηγούμενα με τον κ. Γραμμένο. Εκείνος μου απάντησε ”γ… τη μανούλα σου΄”. Φεύγει. Δεν έδωσα συνέχεια παρότι γύρισα και του είπα ”τι είπες;” εκείνη τη στιγμή γιατί δεν δέχομαι κανένας να βάζει σε αντιπαραθέσεις πολιτικές άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Πόσο μάλλον την οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω. Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για οποιαδήποτε πράξη γίνεται όταν μου βρίζουν τη μητέρα. Νομίζω ο καθένας με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσε».

Και συνέχισε: «Από εκεί και πέρα ο κ. Γραμμένος αντί να σηκωθεί να φύγει, γιατί σηκώθηκε εκείνη τη στιγμή να φύγει, ξανά γυρνάει προκαλώντας με χειρονομίες, κάνοντάς μου κ…δάχτυλα και σύμβολα με χειροπέδες, ότι θα μου γ… τη μανούλα και θα με πάει μέσα στη φυλακή. Εκείνη τη στιγμή σηκώθηκα πάνω γιατί πήγαινε να φύγει κατευθείαν τρέχοντας προς την έξοδο του κοινοβουλίου. Τον έπιασα από μπροστά. Ήταν και ο αστυνομικός, ο φρούραρχος του κοινοβουλίου, ο οποίος είχε βάλει και το χέρι του ανάμεσα. Μου κόλλαγε ο κ. Γραμμένος με το σώμα του μπροστά και του έλεγα ”τι είπες; Πες τα εδώ μπροστά στον αστυνομικό. Γιατί δεν λες ό,τι είπες μέσα και να το πεις και στον αστυνομικό μπροστά;”.

Εκείνη τη στιγμή με απωθεί, με σπρώχνει για να μπει μέσα στην αίθουσα. Εγώ από αντίδραση, θέλετε σε άμυνα, αντίδραση όπως θέλετε πείτε το, τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στον λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω».