icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Η δύναμη της συλλογικής δράσης αναδείχθηκε μέσα από τη σύμπραξη της GSK Ελλάδος και της ΑΜΚΕ Humanity Greece για την ανακατασκευή νηπιαγωγείου στη Θεσσαλία, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Το νηπιαγωγείο στο Αρμένιο Λάρισας επούλωσε τις πληγές του από τις καταστροφικές πλημμύρες, που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel τον περασμένο Σεπτέμβριο και πλέον οι μικροί μαθητές, μπορούν και πάλι να τρέξουν χαρούμενοι στην αυλή του.

Η ανακατασκευή του νηπιαγωγείου υλοποιήθηκε χάρη στην εθελοντική πρωτοβουλία Together Days, της GSK Ελλάδος. Πάνω από 50 εργαζόμενοι της εταιρείας ένωσαν τις δυνάμεις τους, με τους εθελοντές της ΑΜΚΕ Humanity Greece κι έδωσαν ξανά ζωή στις υποδομές του νηπιαγωγείου που είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές από τις πλημμύρες.

Με θετική ενέργεια και προσήλωση οι εθελοντές της GSK Ελλάδος συμμετείχαν στον καθαρισμό και το βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου, βοήθησαν στις γενικές επισκευές καθώς και στην κατασκευή παιδικής δανειστικής βιβλιοθήκης.

Ακόμη, βοήθησαν στην τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, καθώς και στην συντήρηση και αναδιαμόρφωση της παιδικής χαράς μέσω συναρμολόγησης κι εγκατάστασης νέων παιχνιδιών και οργάνων

Οι εθελοντές της GSK Ελλάδος προσέφεραν νέο σχολικό εξοπλισμό στις δύο αίθουσες διδασκαλίας, που ομόρφυναν και από τις εικαστικές παρεμβάσεις καλλιτεχνών του Art Hub Athens.

Η GSK Ελλάδος δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

κολάζ φωτογραφιών με ανθρώπους που κάνουν εργασίες ανακατασκευής
Με θετική ενέργεια οι εθελοντές της GSK Ελλάδος συμμετείχαν στην ανακατασκευή νηπιαγωγείου / Πηγή: GSK Ελλάδος

Η GSK Ελλάδος ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, προχωρώντας στην έκτακτη συλλογή, μέσω των εργαζομένων της, και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, ενώ έπειτα από προσεκτική χαρτογράφηση των αναγκών της Θεσσαλίας από το Humanity Greece, υλοποιήθηκε και η ανακατασκευή του νηπιαγωγείου.

«Στην GSK Ελλάδος πιστεύουμε στη δύναμη της συλλογικής δράσης και στο αντίκτυπο που αυτή δύναται να έχει, όταν οι άνθρωποι ενώνονται για έναν καλό σκοπό. Για τον λόγο αυτό, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα η έμπρακτη υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε σχετικά ο Antonino Biroccio, VP & General Manager της GSK Ελλάδος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους «ανθρώπους της GSK για την θετική τους διάθεση και αφοσίωση για την πραγματοποίηση αυτού του απτού αποτελέσματος για τα παιδιά, καθώς και την Humanity Greece για την άρτια συνεργασία και το αξιέπαινο έργο τους».

Από την πλευρά της η κα Βασίλεια Παπαγιαννοπούλου, Government Affairs & Market Access Director της GSK Ελλάδος τόνισε: «Η πρωτοβουλία Together Days αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας μας για την κοινωνική ευημερία και επισημαίνει τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Είμαστε υπερήφανοι για την εν γένει προσφορά μας στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά και για την ανακατασκευή του τοπικού νηπιαγωγείου του Αρμενίου Λάρισας, φιλοδοξώντας αυτή να συμβάλει ουσιαστικά στην βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας των παιδιών».

«Η Δημόσια Παιδεία είναι ύψιστο αγαθό μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας Daniel & Elias έχουν επιφέρει σοβαρά προβλήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας. Τόσο οι εθελοντές, όσο η τοπική κοινωνία, ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της GSK Ελλάδος και την συμβολή των εργαζομένων της σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Αυτή η συνέργεια όχι μόνο μας βοήθησε να αποκαταστήσουμε το νηπιαγωγείο σε άριστη κατάσταση, αλλά προσφέρει και μια πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία για τα παιδιά και την κοινότητα του Αρμενίου», επεσήμανε από την πλευρά της η κα Γεωργία Παράσχου, Πρόεδρος της ΑΜΚΕ Humanity Greece.