Κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή

Συνελήφθη την Τρίτη 06/02 στην Αττική ένας 35χρονος YouTuber που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη ΑμεΑ, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο YouTuber διατηρούσε προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, όπου, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ΑμΕΑ, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ενέργειες αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, μετά από αιτήματα θεατών που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, οι οποίοι πλήρωναν το ανάλογο χρηματικό ποσό.

Ο 35χρονος συνελήφθη στο σπίτι του από αστυνομικούς του τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, σε βάρος δύο ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ