Η φοβερή ιστορία πίσω από τη μεγάλη επιτυχία των Guns N' Roses ''Rocket Queen'', με αφορμή τα γενέθλια του Axl Rose

Το Rocket Queen των Guns N’ Roses, είναι ένα από τα πιο πολυακουσμένα και πολυσυζητημένα τραγούδια που κυκλοφόρησαν ποτέ. Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι από το πρώτο άλμπουμ του θρυλικού ροκ συγκροτήματος Appetite for Destruction που κυκλοφόρησε το 1987 και δημιούργησε μια γέφυρα μεταξύ του εμπορικού hard rock της δεκαετίας του ’80 και της εναλλακτικής μουσικής της επόμενης δεκαετίας.

Το Appetite ήταν επίσης μεταξύ των τελευταίων κλασικών ροκ δίσκων που κυκλοφόρησε σε βινύλιο, ενώ με περισσότερα από 30.000.000 αντίγραφα που πέρασαν από το ταμείο παραμένει το debut album με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Η ιδιαιτερότητα ωστόσο του τραγουδιού Rocket Queen δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι σε αυτό ακούγονται βογγητά και ήχοι οργασμού, οι οποίοι είναι αληθινοί και ηχογραφήθηκαν μετά από ένα Jack Daniel’s, αλλά και με μπόλικη δόση απιστίας και εκδίκησης.

Πρόκειται για τα βογγητά της 19χρονης τότε Adriana Smith, η οποία είχε σεξουλική επαφή με τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, Axl Rose.

Η Smith ήταν «γκρούπι» του συγκροτήματος εκείνη την εποχή και ήταν κοντά με τον ντάμερ Steven Adler. Όταν εκείνος βγήκε με άλλη κοπέλα, η Adriana πήρε εκδίκηση πέφτοντας στο κρεβάτι με τον Axl Rose, ώστε όταν επιστρέψει ο Adler να τους πιάσει στα πράσα. Στο κρεβάτι ήταν και ο ανυποψίαστος Slash.

Οι στίχοι και οι κραυγές οργασμού

Ο Axl Rose έγραψε τους στίχους του τραγουδιού για ένα κορίτσι με το οποίο ήταν ερωτευμένος. Το κορίτσι αυτό ήθελε να δημιουργήσει τη δική της μπάντα που θα είχε το όνομα «Rocket Queen».

Η Smith ήταν διστακτική, αλλά μετά απάντησε πως θα το έκανε «για το συγκρότημα και ένα μπουκάλι Jack Daniel’s»

Επίσης, υπήρχαν σκέψεις να ενσωματώσει στο τραγούδι αληθινούς ήχους σεξουαλικής πράξης, ώστε να ακούγονται παράλληλα με τα σόλο της κιθάρας του Slash.

«Γι΄ αυτό το τραγούδι, ήθελα να κάνω κάτι που προσπάθησα να κάνω με διάφορους ανθρώπους – μια ηχογραφημένη σεξουαλική πράξη. Ήταν κάπως αυθόρμητο, αλλά και προμελετημένο ταυτόχρονα, κάτι που ήθελα να βάλω στο δίσκο» είχε δηλώσει ο Axl Rose το 1988.

Όπερ και εγένετο. Το βράδυ που ηχογραφούσαν το κομμάτι έμελλε να γραφτεί μια ιστορία σεξ, εκδίκησης και απιστίας, βουτηγμένης στο αλκοόλ.

Ο Axl Rose ήθελε να κάνουν σεξ στον φωνητικό θάλαμο, ώστε οι ήχοι να ηχογραφηθούν και να περάσουν πάνω από τη γέφυρα του Rocket Queen. Η Smith ήταν στην αρχή διστακτική, ωστόσο τελικά δέχτηκε «για το συγκρότημα και ένα μπουκάλι Jack Daniel’s».

«Ήμασταν όλοι πολύ μεθυσμένοι, οπότε θεώρησα ότι θα προσπαθούσα να εκδικηθώ τον Steven. Ο Axl ήταν μέσα σε αυτό και αρχίσαμε να κάνουμε σεξ» δήλωσε η Smith πολλά χρόνια αργότερα.

Για την προετοιμασία της ηχογράφησης, ο Steve Thompson που εργαζόταν για τον δίσκο είπε: «Ο Axl ήθελε σεξουαλικούς ήχους στο Rocket Queen, έτσι έφερε ένα κορίτσι και έκαναν σεξ στο στούντιο. Τελειώσαμε ηχογραφώντας περίπου 30 λεπτά αληθινών κραυγών. Αν το ακούσετε, θα είναι εκεί».

«Έλα, Αντριάνα, κάν΄ το αληθινό»

Ο Axl εξέφρασε επανειλημμένα την ανησυχία του για την αληθοφάνεια της απόδοσης της Smith κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης γρυλίζοντας «έλα, Αντριάνα, κάνε το αληθινό. Σταμάτα να προσποιείσαι!».

Η Smith αργότερα μετάνιωσε που συμμετείχε σε όλο αυτό, λέγοντας ότι η «ενοχή και η ντροπή» που της προκάλεσε, συνέβαλλε στον εθισμό της. Τώρα είναι σύμβουλος για τον εθισμό στα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Σήμερα 6 Φεβρουαρίου, ο Axl Rose γίνεται 62 ετών, με την ιστορία του θρυλικού αυτού συγκροτήματος να εκτείνεται σε 40 χρόνια ασύλληπτων επιτυχιών, ιστορίες ναρκωτικών, σεξ και εντάσεων.

Με πληροφορίες από Mirror, Rollingstone.com, faroutmagazine