Θα καταγράφει ιατρικά δεδομένα, θα συνδέεται με τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει ακόμα και πληρωμές

Ένα νέο προϊόν φέρεται να έχει στα σκαριά ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple. Ύστερα από την εμπορική επιτυχία των έξυπνων ρολογιών (smart watch) και το πρόσφατο λανσάρισμα των Apple Vision Pro, η εταιρεία με το διάσημο μηλαράκι, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα της. Πρόκειται για τη δημιουργία ενός έξυπνου δαχτυλιδιού.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλείται η κορεάτικη Electronic Times, οι ψηφιακές «βέρες» της Apple βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης. Στόχος είναι το νέο τεχνολογικό προϊόν να λειτουργήσει παρόμοια με τα smart watch.

Θα καταγράφει δεδομένα ιατρικού χαρακτήρα, θα συνδέεται με τα υπόλοιπα προϊόντα της Apple, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να κάνει πληρωμές, κουνώντας απλώς το δάχτυλο του.

Η Apple ωστόσο, δεν είναι η πρώτη που σχεδιάζει να ρίξει στην αγορά ένα smart ring. Ήδη αρκετές εταιρείες έχουν κάνει γνωστό πως σχεδιάζουν να λανσάρουν παρόμοια προϊόντα, ενώ η ανταγωνίστρια Samsung έχει ανακοινώσει πως εντός του 2024 θα εμφανίσει στην αγορά ένα τέτοιο δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πηγές, η Apple ετοιμάζεται πολύ σύντομα να παρουσιάσει τη δική της δυναμική πρόταση, έχοντας μάλιστα καταθέσει πρόταση για την πατέντα στις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Yahoo tech