Η βρετανική εφημερίδα ξεχωρίζει την Ίο ως το νησί-έκπληξη για το καλοκαίρι του 2024

Πίσω από τη νυχτερινή ζωή και τα πάρτι, τα στριφογυριστά μονοπάτια με τις κατσίκες και οι αγροτικές ταράτσες λάμπουν στον ήλιο, ψιθυρίζοντας «Ανέγγιχτη Ελλάδα». Γοητευμένος από τη νεανική αύρα και τη θετική ενέργεια που εκπέμπει η Ίος, δηλώνει ο συγγραφέας του άρθρου-αφιερώματος στο νησί.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη γαστρονομία, τα φεστιβάλ αλλά και τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο νησί: «Η περιπέτειά μας στον Ποσειδώνα περιλάμβανε τον αμμώδη κόλπο της παραλίας Μαγγανάρι – όπου ο Γάλλος σκηνοθέτης Luc Besson γύρισε το 1988 την ταινία ελεύθερης κατάδυσης The Big Blue – και στη συνέχεια τη μικροσκοπική παραλία Πικρί Νερό, όπου είστε μόνο εσείς και ο αναπνευστήρας σας».

Για την εφημερίδα, η Ίος αποτελεί ιδανικό μέρος για οικογένειες με μικρά παιδιά, ερωτευμένα ζευγάρια, φυσιολάτρες, πεζοπόρους αλλά και “empty nesters”, δηλαδή γονείς με παιδιά που πλέον έχουν μεγαλώσει.

Ηλιοβασίλεμα στην Ίο
Το Ηλιοβασίλεμα στην Ίο γοητεύει τους τουρίστες / Πηγή: Discover Greece /aris_katsigiannis

Φυσικά ο αρθρογράφος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα ιστορικά μνημεία του νησιού, όπως ο τάφος του Ομήρου και ο προϊστορικός οικισμός του Σκάρκου.

«Ίος σημαίνει ενέργεια. Το αίσθημα ανανέωσης που προσφέρει απλόχερα το νησί, επιδιώκουμε να το διατηρήσουμε και να το αναδείξουμε αναπτύσσοντας διαφορετικές πτυχές, όπως οι ειδικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός και οι αθλητικές διοργανώσεις. Η σημαντική αύξηση στην επισκεψιμότητα σε μήνες εκτός τουριστικής αιχμής όπως ο Μάιος, ο Ιούνιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος επιβεβαιώνει πως είμαστε στον σωστό δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος.

Παράλληλα ο Δήμος Ιητών επιδιώκει να εμπνεύσει τους φίλους του νησιού μέσα από το βίντεο σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο τελευταίο Ios Festival, το οποίο διανθίστηκε από συναυλίες, εικαστικά δρώμενα, μουσικές, χορούς και εκθέσεις.

«Μπορούμε να έχουμε λίγο παραπάνω Ίο, παρακαλώ;» διερωτάται στο τέλος του ταξιδιωτικού άρθρου ο συγγραφέας που υμνεί το Κυκλαδίτικο νησί του Ομήρου.

Με πληροφορίες από The Sun