icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Μπορεί οι θαυμαστές να λαχταρούν έναν παραμυθένιο γάμο για την Swift -όπως πολλοί άνθρωποι κάνουν για τους φίλους και την οικογένειά τους- ωστόσο το ζήτημα του γάμου αφορά μόνο τα ζευγάρια

Μπορεί η Taylor Swift και ο Travis Kelce να είναι μαζί από το καλοκαίρι, αλλά ήδη οι εικασίες των θαυμαστών τους δίνουν και παίρνουν για το αν θα αρραβωνιαστούν ή όχι.

Οι φήμες οργίαζαν την ώρα που ο Travis Kelce ετοιμαζόταν με τους Kansas City Chiefs για το Super Bowl, με τους φανς του ζευγαριού να ελπίζουν ότι μετά την πολυπόθητη νίκη θα υπήρχε και ένα δαχτυλίδι για την Taylor Swift. Γιατί τόση βιασύνη;

Η Swift δεν είναι το μοναδικό pop είδωλο που έρχεται αντιμέτωπο με τη διακαή επιθυμία των θαυμαστών να παντρευτεί. Το ζευγάρι είναι μόλις 34 ετών και κανένας από τους δύο μέχρι σήμερα δεν έχει αρραβωνιαστεί ή παντρευτεί. Ωστόσο οι φανς της Swift παρακολουθούν από την εφηβεία της όλα τα ραντεβού, τις σχέσεις και τους χωρισμούς της.

Από τη μια μεριά, οι θαυμαστές τείνουν να εξιδανικεύουν τον γάμο και να θέλουν το καλύτερο για τους ανθρώπους που θαυμάζουν και ακολουθούν, δήλωσε η Kate Kurtin, καθηγήτρια Επικοινωνίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες.

Από την άλλη, «νιώθουν ότι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τα πάντα, ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες για τη ζωή των άλλων. Οπότε ο γάμος είναι η επόμενη απαίτηση που έχουν από την Swift και τον Kelce» προσθέτει.

«Ακόμα και όταν οι διάσημοι χωρίζουν, ειδικά η Swift, οι θαυμαστές το παίρνουν πολύ βαριά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους θεωρούν ότι έχουν μια «παρακοινωνική» σχέση με τα διάσημα πρόσωπα, δηλαδή μια μονόπλευρη σχέση η οποία δεν θεωρείται φιλία, αλλά έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά», εξηγεί η Kurtin που έχει μελετήσει το φαινόμενο.

Αυτό το είδος των θαυμαστών συνήθως επενδύει περισσότερα σε αυτή την σχέση από ο,τι οι περιστασιακοί θαυμαστές καθώς παρακολουθούν με μεγαλύτερη συχνότητα σχετικά άρθρα, φωτογραφίες και βίντεο. «Χαίρονται γι’ αυτήν, όπως ακριβώς θα χαίρονταν αν ο διαπροσωπικός τους φίλος θα ήταν ευτυχισμένος σε μια νέα σχέση» διευκρίνισε.

Προσοχή στα «ροζ γυαλιά»

Το ζευγάρι βρίσκεται ακόμη στη «φάση του μήνα του μέλιτος», στη φάση δηλαδή όπου τα άτομα βλέπουν ο ένας τον άλλον μέσα από «ροζ γυαλιά» δήλωσε η Katherine Sloan, κλινική σύμβουλος ψυχικής υγείας στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, η οποία παρακολουθεί τη σχέση των σταρ.

Στα αρχικά στάδια μιας ευτυχισμένης σχέσης, ο εγκέφαλος βιώνει μια πλημμύρα νευροδιαβιβαστών που δημιουργούν αντιδράσεις ευχαρίστησης, όπως η ντοπαμίνη και η ωκυτοκίνη. «Δεν βλέπουμε τις κόκκινες σημαίες και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, που δεν παρατηρούμε τα πράγματα που θα εμφανιστούν αργότερα» είπε.

Σημαντικές όμως αποφάσεις, όπως ο γάμος ή η απόκτηση παιδιών, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ελαφρά τη καρδία. Παρόλα αυτά, η κοινωνική πίεση φαίνεται να αυξάνεται μόνο όταν κάποιος φτάσει στα 30, παρατηρεί η σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Πώς να διαχειριστείτε την πίεση

Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε τις παρεμβατικές ερωτήσεις, είναι να θέσετε σαφή όρια σχετικά με το ποια θέματα είναι ανοιχτά προς συζήτηση και ποια όχι. «Μπορούμε να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με το ποιες συζητήσεις επιτρέπονται και ποιες όχι με τους άλλους ανθρώπους» δήλωσε η σύμβουλος ψυχικής υγείας, προσθέτοντας: «Μπορούμε, για παράδειγμα, να πούμε στην οικογένειά μας ή στους φίλους μας ότι αισθανόμαστε πιεσμένοι ή ότι χρειαζόμαστε χρόνο να βεβαιωθούμε ότι ταιριάζουμε με το άλλο άτομο».

Όπως υπογραμμίζει, είναι επίσης σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία με τον σύντροφό σας για να μπορείτε να καταλάβετε πώς μπορεί να αισθάνεται απέναντι σε μια τέτοιου είδους πίεση. Έτσι, θα μπορέσετε να βρείτε τον τρόπο και να απαντάτε μαζί σε σχετικές ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

Όσο για τη Swift και τον Kelce, είναι οι μόνοι που μπορούν να ξέρουν τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες μέσα στη σχέση τους. «Νομίζω ότι ο κόσμος έχει επενδύσει τόσο πολύ στην Swift επειδή την έχουν παρακολουθήσει να μεγαλώνει, την έχουν δει να παλεύει με τις σχέσεις της, οπότε θέλουν να την δουν ευτυχισμένη» δήλωσε η Katherine Sloan.

Και ενώ οι θαυμαστές της λαχταρούν να ακούσουν για τον παραμυθένιο γάμο της Swift -όπως πολλοί άνθρωποι κάνουν για τους φίλους και την οικογένειά τους- το ζήτημα του γάμου αφορά μόνο τα ζευγάρια.

Όπως θα έλεγε και η Swift, you need to calm down.

Με πληροφορίες από CNN