icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Η ίδια αποκάλυψε το 2020 ότι πάσχει από διπολική διαταραχή εξηγώντας ότι βιώνει σοβαρές διακυμάνσεις στη διάθεση και την ενέργειά της, ενώ έχει μανιακά - καταθλιπτικά επεισόδια

Eπιτυχημένη τραγουδίστρια και ηθοποιός με πολλαπλές διακρίσεις οι οποίες περιλαμβάνουν 16 παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες, η Σελένα Γκόμεζ συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή του περιοδικού «Time» το 2020 και σήμερα έχει καθαρή αξία 95 εκατομμύρια δολάρια.

Η δική της μάχη με την διπολική διαταραχή, για την οποία δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια, την οδήγησε στη δημιουργία της μάρκας καλλυντικών Rare Beauty το 2020.

Εκτός από  το γεγονός ότι δεν δοκιμάζει τα προϊόντα της σε ζώα, η Rare Beauty έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με όραμα και σκοπό την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ψυχική υγεία, την αγάπη προς τον εαυτό μας και τη συγκέντρωση χρημάτων.

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός έχει διαγνωστεί με διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και αυτοάνοσα νοσήματα. Η ίδια αποκάλυψε το 2020 ότι πάσχει από διπολική διαταραχή εξηγώντας ότι βιώνει σοβαρές διακυμάνσεις στη διάθεση και την ενέργειά της, ενώ έχει μανιακά – καταθλιπτικά επεισόδια.

Μάλιστα, σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής της, είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική.

«Θα είμαι πολύ ανοιχτή με όλους για αυτό: Έχω πάει σε τέσσερα κέντρα θεραπείας. Νομίζω ότι όταν άρχισα να ξεπερνάω τα είκοσί μου ήταν όταν άρχισε να γίνεται πιο σκοτεινό, όταν άρχισα να νιώθω ότι δεν είχα τον έλεγχο αυτού που ένιωθα, είτε αυτό ήταν πραγματικά υπέροχο είτε πολύ κακό» είχε πει η Γκόμεζ στο The Kelly Clarkson Show.

«Θα ξεκινούσε με την κατάθλιψη και μετά θα πήγαινε στην απομόνωση. Τότε απλώς δεν μπορούσα να κουνηθώ από το κρεβάτι μου. Δεν ήθελα να μου μιλήσει κανείς. Οι φίλοι μου, μου έφερναν φαγητό γιατί με αγαπούσαν, αλλά κανείς μας δεν ήξερε τι ήταν. Μερικές φορές περνούσαν εβδομάδες που ήμουν στο κρεβάτι, όπου ακόμη και το περπάτημα στον κάτω όροφο μου έκοβε την ανάσα» είπε και πρόσθεσε πως δεν έκανε ποτέ απόπειρα αυτοκτονίας, αλλά λέει ότι το σκεφτόταν για χρόνια: «Νόμιζα ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν ήμουν εκεί».

Στη διάρκεια του τρίτου ετήσιου Rare Beauty Health Summit, η Γκόμεζ βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την ψυχική υγεία και μέσω ενός βίντεο να στείλει ένα δυνατό μήνυμα και να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους.

«Αν νιώσεις ποτέ μόνη, δεν είσαι μόνη. Ένας στους τέσσερις ανθρώπους λέει ότι νιώθει μόνος και φέτος, για τον Μήνα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία, το Rare Beauty ενθαρρύνει όλους να κάνουν μια κλήση, να πάρεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις. Μελέτες υποδεικνύουν ότι το άκουσμα μιας παρηγορητικής φωνής μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας με τρόπους που δεν μπορούν τα γραπτά μηνύματα, οπότε σηκώστε το τηλέφωνο και καλέστε κάποιον που αγαπάτε. Καλέστε κάποιον με τον οποίο δεν έχετε μιλήσει εδώ και καιρό. Ή τηλεφώνησε σε όποιον η φωνή του σε παρηγορεί» λέει.

Με περισσότερους από 428 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram, έχει μάθει να χειρίζεται την κατάσταση και προσπαθεί να είναι αισιόδοξη και θετική. «Στο τέλος της ημέρας, γνωρίζοντας ποια είμαι και γνωρίζοντας ότι αυτοί που είναι γύρω μου είναι αυτοί που με αντιπροσωπεύουν» προσθέτει.

Επιπλέον, προτεραιότητά της είναι να «εργάζομαι μέρα με τη μέρα για την ψυχική υγεία και πάντα να εξελίσσομαι. Δεν είμαι καλύτερος ή χειρότερος από κανέναν. Είμαι απλά ένας άνθρωπος που ζω και επιβιώνω μέρα με τη μέρα» καταλήγει.

Μια πολύ προσωπική εξομολόγηση που το κοινό της υποδέχθηκε θερμά.