Το leaf sheep οφείλει το πράσινό του χρώμα στα φύκια που καταναλώνει, ενώ είναι το μόνο ζώο που μπορεί και φωτοσυνθέτει

Το Costasiella kuroshimae (ή αλλιώς Leaf Sheep) είναι ένα είδος μικρού θαλάσσιου γυμνοσάλιαγκα που έγινε πρόσφατα viral στα social media. Τα γυαλιστερά του μάτια σε συνδυασμό με τις χαριτωμένες κεραίες του και τις ροζ πιτσιλιές το κάνουν να μοιάζει με καρτούν.

Οι επιστήμονες το ανακάλυψαν  το 1993. Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 5 χιλιοστά και το συναντά κανείς στην Ιαπωνία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.

Το leaf sheep τρέφεται με φύκια και είναι μάλιστα το μόνο ζώο που μπορεί να κάνει  φωτοσύνθεση: Όταν οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες καταναλώνουν φύκια, απορροφούν χλωροπλάστες, τους οποίους ενσωματώνουν στο δικό τους σώμα.

Μία ανάρτηση στο Instagram για το χαριτωμένο «πρόβατο» από τη σελίδα @sociaty ήταν αρκετή για να τρελάνει σχεδόν 2 εκατομμύρια netizens σε λιγότερο από πέντε ημέρες.

«Μπορώ να το χαϊδέψω;», «Τα μάγουλά του έχουν ροζ καρδιές, αυτό παραπάει!» και «Μοιάζει με Pokemon» ήταν μερικά από τα 8.000 σχόλια για τον αξιολάτρευτο γυμνοσάλιαγκα.

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα leaf sheep παίζουν σημαντικό ρόλο στο οικοσύστημα, συμβάλλοντας στη διατήρηση των πληθυσμών των φυκιών υπό έλεγχο, καθώς και στηην καλή υγεία των κοραλλιογενών υφάλων.

Επιπλέον, τα θαλάσσια «πρόβατα» είναι μετρ στο καμουφλάρισμα: Το πράσινο χρώμα τους τούς επιτρέπει να αναμειγνύονται με το περιβάλλον όποτε νιώθουν ότι απειλούνται.

Με πληροφορίες από Ocean Info