icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

H μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη από όσο πίστευαν αρχικά οι γιατροί, αποκάλυψε βασιλικός συγγραφέας

Πολύ πιο σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του βασιλιά Καρόλου, ο οποίος διαγνώστηκε με επιθετικό καρκίνο, μόλις 18 μήνες μετά την άνοδό του στον βασιλικό θρόνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος υποβάλλεται ήδη σε θεραπεία για τον καρκίνο, ανέβαλε τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει από την εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα που έκανε τον περασμένο μήνα.

Σύμφωνα με τον βασιλικό συγγραφέα και ειδικό στα θέματα του Μπάκιγχαμ, Τομ Κουίν, οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο καρκίνος δεν ήταν τόσο επιθετικός. Παρόλα αυτά η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη, γι’ αυτό ο μονάρχης ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ για διάδοχό του.

Ο μονάρχης, σύμφωνα με τον Τομ Κουίν, ήδη προετοιμάζει τον πρωτότοκο γιο του, πρίγκιπα Ουίλιαμ για διάδοχό του ανέφερε ο Tom Quinn μιλώντας στη Mirror.

«Ο Κάρολος γνωρίζει την κατάσταση της υγείας του. Ο Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο Κάρολος ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση ώστε να δώσει το στέμμα κοντά στα μέσα των 80 ετών του. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν νωρίτερα οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική από όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά», ανέφερε ο Quinn, προσθέτοντας πως κανείς δεν εμπιστεύεται τον δούκα του Σάσεξ, Χάρι.

Ο σχεδιασμός της διαδοχής είναι άκρως απόρρητος και κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι να συμμετέχει σε αυτόν, για τον απλούστατο λόγο ότι αν νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ότι τον προσβάλλουν ή ότι δεν του δίνεται αυτό που πιστεύει ότι του αξίζει, θα τρέξει κατευθείαν στα μέσα ενημέρωσης ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα αλλάξει ο καρκίνος του Καρόλου τις ισορροπίες στη βασιλική οικογένεια;

Οποιοσδήποτε από τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θα μπορούσε θεωρητικά να κληθεί να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στη θέση του βασιλιά Καρόλου και να αναλάβει άλλα καθήκοντα, όσο εκείνος λαμβάνει θεραπεία.

Η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα και η Σόφι, η δούκισσα του Εδιμβούργου, αναμένεται να αναλάβουν κάποια από αυτά. Αλλά πολλά από τα καθήκοντα του Καρόλου αναμένεται να ανατεθούν στον γιο του Ουίλιαμ, τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος είναι ο διάδοχος του θρόνου.

Ο πρίγκιπας είχε μόλις πρόσφατα αποφασίσει ότι θα απέχει για κάποιο διάστημα από τα δημόσια καθήκοντά του, ενώ η σύζυγός του, Κέιτ, νοσηλευόταν για μια προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Μάλιστα η βασιλική οικογένεια είχε ενημερώσει τότε πως η Κέιτ δεν θα αναλάμβανε καμία δημόσια δραστηριότητα μέχρι και μετά το Πάσχα, παίρνοντας τον απαραίτητο χρόνο για να αναρρώσει.

«Με την πριγκίπισσα της Ουαλίας να υποβάλλεται σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα και να είναι εκτός δημοσίων καθηκόντων, νομίζω ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν σίγουρα στον πρίγκιπα Ουίλιαμ», δήλωσε στους New York Times η έμπειρη στο βασιλικό ρεπορτάζ Ελίζαμπεθ Χολμς.
Η Καμίλα είχε επίσης ένα πλήρες πρόγραμμα τον τελευταίο καιρό, πρόσθεσε η Χολμς, λέγοντας ότι την περασμένη εβδομάδα η βασιλική σύζυγος είχε δημόσιες υποχρεώσεις κάθε μέρα, πράγμα που είναι πολύ.

Πώς θα αλλάξει ο καθημερινός ρόλος του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η ζωή του Ουίλιαμ είχε ήδη ανατραπεί από τη νοσηλεία της συζύγου του, αλλά τις επόμενες εβδομάδες είναι πιθανό να κληθεί να προσθέσει στο δικό του πρόγραμμα εκδηλώσεις και τελετές από το πρόγραμμα του πατέρα του.

«Ο πρίγκιπας της Ουαλίας παίρνει επί του παρόντος χρόνο για να στηρίξει τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς αναρρώνει από εγχείρηση στην κοιλιά στο σπίτι της στο Ουίνδσορ», ανέφερε ο Λι Τόμσον, γραμματέας επικοινωνίας του Ουίλιαμ και της Κέιτ, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του. «Παρόλο που ο πρίγκιπας εργάζεται ιδιωτικά, θα αρχίσει να ασκεί δημόσια καθήκοντα αύριο”.

Ο Λι πρόσθεσε ότι καθώς ο Κάρολος λαμβάνει θεραπεία, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μπορεί να αναλάβει κάποια καθήκοντα για λογαριασμό του βασιλιά, πέρα από τις δικές του υποχρεώσεις.

Μπορεί ο καρκίνος του Καρόλου να φέρει πίσω στη Βρετανία τον Χάρι;

Από τότε που ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αποσυρθούν από τους ρόλους τους ως ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας τον Ιανουάριο του 2020, ο πρίγκιπας Χάρι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό στην Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Μέγκαν και τα δύο μικρά παιδιά τους.

Έκτοτε περνούν πολύ χρόνο σε ένα καταπράσινο κτήμα στο Montecito της Καλιφόρνια. Εκεί μίλησαν και στην Oprah Winfrey, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη τον Μάρτιο του 2021. Οι δυο τους συμμετείχαν και στη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, «Harry and Meghan», που κυκλοφόρησε το 2022.

Είναι απίθανο τα προβλήματα υγείας του Καρόλου να αλλάξουν σημαντικά αυτή την διευθέτηση των σχέσεων με την βρετανική βασιλική οικογένεια, εκτιμά η Χολμς.

Με πληροφορίες από Mirror και New York Times