Με τον νέο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Σταύρος και ο Δημήτρης -που είναι πάνω από 20 χρόνια μαζί- θα θεωρούνται και οι δύο γονείς των τριών παιδιών τους

Για περισσότερα από 20 χρόνια, ο Σταύρος Γαβριηλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης έχτισαν μαζί μια ζωή. Αγόρασαν ένα σπίτι και δημιούργησαν οικογένεια. Αλλά σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν μπορούσαν να παντρευτούν ή να αναγνωριστούν και οι δύο ως γονείς των τριών παιδιών τους – μέχρι αυτή την εβδομάδα.

«Τα κοστούμια και οι βέρες μας είναι ήδη έτοιμα» δήλωσε ο κ. Γαβριηλιάδης μιλώντας στο Bloomberg. «Ίσως είμαστε οι πρώτοι που θα παντρευτούμε» είπε.

πανηγυρισμοί έξω από τη Βουλή μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Χάρη στον νέο νόμο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου του 2024, μέρα η οποία -παρά τις παραλείψεις του νομοσχεδίου- αποτελεί πλέον ορόσημο για την αποκατάσταση των διακρίσεων στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών,  ο 52χρονος αλλεργιολόγος, που δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχεί τι θα απογίνει ο γιος του εάν ο ίδιος πεθάνει πριν από τον σύντροφό του, ή εάν θα του επιτρέπεται να πηγαίνει να παίρνει τα δίδυμα (μη βιολογικά) παιδιά του από το σχολείο.

Και τα πέντε μέλη της οικογένειας θα θεωρούνται επιτέλους μια ενιαία οικογένεια και όχι ξένοι» αναφέρει το δημοσίευμα.

Προς το παρόν, ο κ. Γαβριηλιάδης δήλωσε ότι ο νέος νόμος αποτελεί μια ευπρόσδεκτη λύση στα προβλήματα της οικογένειάς του. Μετά το γάμο του, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα του Δημητρίου και ο Δημήτριος θα υιοθετήσει το γιο του.

«Θα είμαστε επιτέλους μια οικογένεια με δύο επώνυμα» δήλωσε με ενθουσιασμό, σημειώνοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος «τιμά την ελευθερία, την ισότητα, την αγάπη, την αξιοπρέπειά μας και διασφαλίζει τα δικαιώματα των παιδιών μας».

Η πρώτη αγγελία είναι γεγονός

Η πρώτη αγγελία του γάμου ενός ομόφυλου ζευγαριού είναι γεγονός, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Τα Νεα.

«Ο Δημήτριος Ελευσινιώτης του Σπυρίδωνα και της Άννας, το γένος Βυλλιώτη που γεννήθηκε στη Σαλαμίνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής και ο Σταύρος Γαβριηλίδης του Χρήστου και της Ευγενίας, το γένος Δρόσου, που γεννήθηκε στην Αθήνα Αττικής και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη, θα έλθουν σε γάμο που θα γίνει στη Νέα Σμύρνη Αττικής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Νέας Σμύρνης, «θα υποδεχτεί την εκφρασμένη και δημοσιευμένη βούληση των συνδημοτών μας να τελέσουν τον γάμο τους σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αναμένουμε τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ και τις πιθανές υπουργικές αποφάσεις που θα διευκρινίζουν διαδικαστικά ζητήματα ώστε ο γάμος τους να πραγματοποιηθεί με όλα τα στοιχεία της νομιμότητας, όπως είναι και η επιθυμία τους».

Με πληροφορίες από Bloomberg