icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

«Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι», φέρεται να είπε το κορίτσι στη μητέρα του - Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωνε.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο από τον εφιάλτη που ζούσε μια 14χρονη, η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα κυκλώματος που την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και την εξέδιδε.

«Μαμά ό,τι άκουσες αυτό είναι», είπε το κορίτσι στη μητέρα του, μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., όπως ανέφερε η ίδια μιλώντας στο STAR.

«Δεν θέλει να μου μιλήσει, δεν θέλει να μου πει πολλά. Ντρέπεται το κοπέλι μου. “Ό,τι έμαθες από την Αστυνομία, μαμά”, μου είπε», αποκάλυψε. Η μητέρα, από την πλευρά της, σε μια προσπάθεια να της δώσει δύναμη είπε στην κόρη της: «Θα το παλέψουμε, μην αγχώνεσαι, εγώ είμαι δίπλα σου. Εγώ είμαι η μάνα σου, εγώ είμαι και ο πατέρας σου».

Σημειώνεται ότι λίγες μέρες πριν από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, ο πατέρας της 14χρονης βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, έχοντας εισπνεύσει υγραέριο. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Ο φερόμενος ως αυτόχειρας δεν άφησε καμία εξήγηση για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, ενώ δεν έχει προκύψει εμπλοκή του στην υπόθεση της κόρης του.

Πώς αποκαλύφθηκε ο εφιάλτης της ανήλικης

Από μία ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού» άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της φρίκης που ζούσε η 14χρονη, η οποία φέρεται να είχε πέσει θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, η καταγγελία έγινε το καλοκαίρι του 2023 από ένα άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Στην καταγγελία γινόταν λόγος για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης, στην οποία φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί, από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια ενημερώθηκαν οι Αρχές της περιοχής, ενώ ακολούθησε αστυνομική έρευνα από την οποία προέκυψε η εμπλοκή 12 ατόμων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από την εξέταση της ανήλικης, παρουσία παιδοψυχολόγου, διαπιστώθηκε ο βιασμός της τουλάχιστον από έναν εκ των 12 εμπλεκομένων και η τέλεση γενετήσιων πράξεων από τους υπόλοιπους.

Σε έρευνα που έγινε στο τέλος του προηγούμενου μήνα στο σπίτι του δράστη που φέρεται να βίασε την κοπέλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

«Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί, όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Κορίτσι που κλαίει γοερά

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσης της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό»!

Πρέπει να γίνεται αναφορά και ο κόσμος να αρχίσει να μιλάει, καθώς σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν εμφανή ανησυχητικά σημάδια –είτε στο σώμα, είτε στη διάθεση ή στη γενικότερη συμπεριφορά ενός παιδιού, που προμηνύουν ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, αλλά καταλήγει να «μένει τελικά ..μυστικό».

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Μέσω της Εφαρμογής CHAT 1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου».