Ανόητα, ντροπιαστικά, επικίνδυνα και αντιαμερικανικά χαρακτήρισε τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για το ΝΑΤΟ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Η πρόσφατη παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ενθάρρυνε τη Ρωσία να επιτεθεί στους συμμάχους του ΝΑΤΟ που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους για τις στρατιωτικές τους δαπάνες, εξόργισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε τα σχόλια του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου, που φιλοδοξεί να κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Είναι ανόητα, ντροπιαστικά και επικίνδυνα… Είναι αντιαμερικανικά», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, προσθέτοντας: «Το χειρότερο είναι ότι τα εννοεί. Κανείς πρόεδρος στην ιστορία μας δεν υποκλίθηκε σε Ρώσο δικτάτορα».

«Όταν η Αμερική δίνει τον λόγο της, σημαίνει κάτι. Όταν αναλαμβάνουμε δέσμευση, την τηρούμε. Και το ΝΑΤΟ αποτελεί ιερή δέσμευση. Ο Ντόναλντ Τραμπ το αντιμετωπίζει ως επιβάρυνση, το θεωρεί σύστημα εκβιασμού. Δεν καταλαβαίνει πως το NATO βασίζεται στις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας, της ασφάλειας και της εθνικής κυριαρχίας. Για τον Τραμπ, οι αρχές δεν μετρούν, όλα είναι συναλλαγή», είπε ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος, ο οποίος θεωρείται βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει τον 77χρονο Ρεπουμπλικάνο στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, όπως και το 2020.

«Η μεγαλύτερη ελπίδα όσων θέλουν το κακό της Αμερικής είναι να καταρρεύσει το ΝΑΤΟ. Να είστε βέβαιοι ότι χειροκροτούσαν ακούγοντας τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ