icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Η πρώτη αντίδραση on camera μετά τoν στίχο για Γεωργιάδη και Πορτοσάλτε - «Είναι δυνατόν να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων;»

Τη δική του απάντηση έδωσε ο Πάνος Βλάχος μετά τον σάλο που προκλήθηκε για το «μέσα σ΄ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε». Πρόκειται για τον στίχο που τραγουδά κατά τη διάρκεια των μουσικών παραστάσεων που δίνει στον Σταυρό του Νότου.

«Είναι δυνατόν ποτέ εγώ να θέλω το κακό αυτών των ανθρώπων; Μόνο το καλό θέλω. Είναι αστείο μόνο και μόνο που το συζητάμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός καλλιτέχνης με δηλώσεις του στην εκπομπή το «Πρωινό».

«Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά οι άνθρωποι. Να είναι τόσο καλά που να αλλάξουν απόψεις, ιδεολογίες να αλλάξουν το επίπεδο της ενσυναίσθησής τους, τον τρόπο που γίνεται προπαγάνδα, τον τρόπο που προσφέρουν κάτι σε αυτόν τον τόπο. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν σκέφτηκα ή έγραψα κάτι που να προτρέπει σε βία. Δεν υπάρχει ούτε σκέψη βίας. Είμαι κόντρα στη βία. Δεν έχω τίποτα με αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το τραγούδι το λέω εδώ και έναν χρόνο»

Σχετικά με τον επίμαχο στίχο, ο ίδιος επισήμανε πως το τραγούδι αυτό το λέει εδώ και έναν χρόνο. «Το τραγούδι αυτό το λέω εδώ και έναν χρόνο. Από την ημέρα που έγιναν τα Τέμπη, οι καλλιτέχνες σκεφτόμασταν εάν θα παίξουμε ή όχι. Η αγανάκτηση που είχα για το τι συνέβαινε εκείνο το διάστημα, για το πώς καλύπτονταν τα πράγματα και πώς ο ένας υποστήριζε τον άλλο, όπου ουσιαστικά βρίσκονταν στο ίδιο σακί, στην ίδια κατάσταση, με οδήγησε στο να παραφράσω αυτόν τον στίχο».

ο Πάνος Βλάχος στη σκηνή με στίχο του αναφέρθηκε σε Άρη Πορτοσάλτε και Άδωνι Γεωργιάδη

Για το θέμα που έχει πάρει έκταση και στα μέσα ενημέρωσης, ο Πάνος Βλάχος σημείωσε ότι «δεν μπορώ εγώ να έχω αντίλογο ίσο με αυτό που έχετε εσείς και την εικόνα που φτιάχνετε, ούτε στον τρόπο που χρησιμοποιείτε την οικογένεια μου και μένα. Ούτε ένας σημαντικός άνθρωπος είμαι ούτε τίποτε. Κάνετε ό,τι θέλετε αλλά εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το debate» είπε και ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τέχνη του για να πει όσα θέλει να πει και να εκφράσει.

«Θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ την τέχνη μου για να λέω τα πράγματα που εμένα ικανοποιούν ιδεολογικά και ψυχικά. Δεν πρόκειται να σταματήσω ούτε να στιγμή να λέω αυτό που πιστεύω να το τραγουδάω είτε έχει αξία είτε δεν έχει. Δεν πειράζει και να μην έχει. Κάνω απόπειρα τέχνης.
Το τραγούδι το λέω εδώ και ένα χρόνο. Για ποιο λόγο στοχευμένα ξαφνικά θεωρήθηκε αυτό ότι εγώ υπάρχει περίπτωση να θέλω το κακό των ανθρώπων που διαφωνώ; Θέλω το καλό. Κάνω πράγματα που θέλω να τους εμπεριέχω» κατέληξε ο Πάνος Βλάχος.

Οι απαντήσεις Γεωργιάδη – Πορτοσάλτε

Υπενθυμίζεται πως τόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Άρης Πορτοσάλτε αντέδρασαν για τον στίχο στο επίμαχο τραγούδι.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του έγραψε: «Τι κρίμα! Ο Πάνος Βλάχος είναι ένας πράγματι ταλαντούχος ηθοποιός ο οποίος όμως θεώρησε εξυπνάδα να τραγουδήσει από σκηνής αυτό, δηλ “να μας βάλουν εμένα και τον Άρη Πορτοσάλτε σε ένα σάκο…” δηλ να μας σκοτώσουν;;; Και αυτό λέγεται χιούμορ; Και αν αύριο ένας τρελός όντως το κάνει; Τί θα λέει ο κ. Βλάχος στις οικογένειές μας «ζητώ συγγνώμη;». Κρίμα κρίμα κύριε Βλάχε!» έγραψε.

Για «ευθεία στοχοποίηση» έκανε λόγο ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε.

«Προφανέστατα θα πάω στη Δικαιοσύνη. Προτρέπει να με δολοφονήσουν και θα μείνω άπραγος; Εννοείται θα πάμε στη Δικαιοσύνη με μήνυση, αγωγή και ό,τι προβλέπεται», ανέφερε πριν λίγες μέρες μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Με φόντο τις αντιδράσεις πάντως, ο Πάνος ξεκαθάρισε και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είχε κανένα σκοπό να υποκινήσει κανενός είδους βία. «Οι στίχοι και η τέχνη μου δεν έχουν σκοπό να υποκινήσουν τη βία. Δεν είναι το χιούμορ και η σάτυρα που γεννούν τη βία. Βάλτε με και εμένα μέσα στον σάκο. Ίσως έτσι να έρθουμε πιο κοντά» έγραψε στην ανάρτησή του.