icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

«Θέλω απλά να έχουν την ευκαιρία που δεν δόθηκε ποτέ στη μητέρα τους αλλά ούτε σε εμένα» έγραψε στο συνοδευτικό σημείωμα

Ένα σπασμένο κλουβί σκεπασμένο με μία κουβέρτα και με ένα σημείωμα στο μπροστινό μέρος, βρέθηκε στην πόρτα του φιλοζωικού συλλόγου Fayetteville στη Βόρεια Καρολίνα στις 13 Ιανουαρίου. Όταν οι υπάλληλοι κοίταξαν μέσα στο κλουβί, αντίκρισαν πέντε μαύρα κουταβάκια. Τα μικρά ζώα, αν και πεινασμένα, ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Αυτός που άφησε το σημείωμα εξηγούσε πως τα κουτάβια ανήκαν σε μία αδέσποτη σκυλίτσα την οποία και τάιζε όποτε μπορούσε. «Βρέθηκε νεκρή, στην άκρη του δρόμου. Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο. Είχα καταλάβει, όσο την τάιζα, ότι είχε κάπου κουτάβια και τελικά ψάχνοντας εκεί που συνήθως την έβλεπα, τα βρήκα».

κουτάβια
Τα κουτάβια βρέθηκαν μέσα σε ένα κλουβί / Πηγή: Facebook

Αφού ζήτησε συγγνώμη που άφησε τα κουτάβια, ο ανώνυμος συγγραφέας εξήγησε ότι ήταν άστεγος και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσει. «Θέλω απλώς να τους δοθεί η ευκαιρία που δεν δόθηκε ποτέ στη μητέρα τους ή σε μένα. Σας παρακαλώ μην με θεωρείτε κακό, αλλά ένιωθα λάθος να τα αφήσω στο κρύο περιμένοντας μία μητέρα που δεν θα επέστρεφε στο σπίτι», συμπλήρωσε, υπογράφοντας το σημείωμα ως «ανώνυμος αποστολέας».

Οι υπάλληλοι συγκινήθηκαν τόσο πολύ από το γράμμα του, που αποφάσισαν να δημοσιεύσουν την ιστορία στο Facebook δύο ημέρες αργότερα.

«Η νύχτα που έψαχνε για τα κουτάβια ήταν μια νύχτα κακοκαιρίας. Είχε ταΐσει τη μητέρα και προφανώς ήταν σημαντικό γι’ αυτόν να βεβαιωθεί ότι τα κουτάβια της ήταν ασφαλή», ανέφερε η διευθύντρια του φιλοζωικού συλλόγου, Τζάκι Πέρι.

Στήριξη από τα social

Τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι έκαναν like στην ανάρτηση, αφήνοντας εκατοντάδες σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες. Μάλιστα κάποιοι προσφέρθηκαν να τα υιοθετήσουν αλλά και να βοηθήσουν τον άνθρωπο που τα άφησε.

Είναι άστεγος, δεν ξέρει πότε θα είναι το επόμενο γεύμα του… και όμως τάισε ένα αδέσποτο

«Είναι άστεγος, δεν ήξερε πότε θα είναι το επόμενο γεύμα του… και όμως τάισε ένα αδέσποτο», ανέφερε ένας εκ των χρηστών που σχολίασε την ανάρτηση.

«Παρακαλώ κρατήστε μας ενήμερους αν βρείτε αυτόν τον ευγενικό άνθρωπο. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι (συμπεριλαμβανομένου και εμού) θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να τον βοηθήσουν αναγνωρίζοντας τη γενναιοδωρία του. Μακάρι να μπορούσα να υιοθετήσω ένα από αυτά τα κουτάβια. Θα κάνω δωρεά», έγραψε ένας άλλος.

Ένα τρίτο άτομο μάλιστα, ανέφερε ότι «τα κουτάβια είναι αξιολάτρευτα. Θα ήθελα 2 να υιοθετήσω όταν θα είναι διαθέσιμα».

Μία πράξη καλοσύνης που συγκίνησε

Η διευθύντρια του καταφυγίου από τη μεριά της ελπίζει ο άνδρας να μάθει για την ανάρτηση και να εμφανιστεί, ώστε να τον ευχαριστήσει προσωπικά.

«Σε αυτό το συμπονετικό άτομο, όπου κι αν βρίσκεσαι, θέλουμε να ξέρεις ότι η πράξη καλοσύνης σου δεν πέρασε απαρατήρητη. Η ενσυναίσθησή σας μπροστά στις αντιξοότητες μάς δίνει ελπίδα και έμπνευση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ μάλιστα προσφέρθηκε να τον καλέσει να επισκεφθεί τα κουτάβια.

Παρόλο που δεν έχει λάβει ακόμα νέα του, ευελπιστεί να τον βρει σύντομα για να τον βοηθήσει και εμπράκτως. «Η ανιδιοτελής πράξη του δεν έσωσε μόνο αυτά τα κουτάβια αλλά προκάλεσε και μία ευρύτερη συζήτηση για τα ζώα και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη», κατέληξε η Πέρι.

Απαραίτητη η στείρωση στα αδέσποτα

Τα κουτάβια – δύο αρσενικά και τρία θηλυκά – είναι περίπου 8 ή 9 εβδομάδων και μέχρι στιγμής ζουν στο καταφύγιο. Είναι διαθέσιμα για υιοθεσία αλλά μόνο στους κατοίκους της κομητείας Κάμπερλαντ, ώστε οι υπεύθυνοι του καταφυγίου να είναι σίγουροι πως οι μελλοντικοί κηδεμόνες τους θα επιστρέψουν στο καταφύγιο για να τα στειρώσουν.

«Ήδη δεκάδες άνθρωποι μάς έχουν ρωτήσει για την υιοθέτησή τους», αναφέρει η διευθύντρια. Μετά την σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 δολάρια από δωρεές. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κτηνίατρος στο προσωπικό, οι δωρεές θα καλύψουν τα έξοδα, όπως στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις, εμβολιασμούς και μικροτσιπ.

Οι υπάλληλοι ονόμασαν τα κουτάβια Fortune, Kismet, Chance, Fate και Serendipity. «Τα ονόματά τους συμβολίζουν την ελπίδα και τη νέα αρχή που βρίσκεται μπροστά τους. Εξαιτίας της καλοσύνης ενός αγνώστου, τους δίνεται μία νέα ευκαιρία – κάτι που θα θέλαμε να δούμε να συμβαίνει και με τον σωτήρα τους», ανέφερε η διευθύντρια.

Με πληροφορίες από Washington Post