icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρέδωσε την βουλευτική του έδρα, αφήνοντας για πρώτη φορά τη Βουλή χωρίς εκπρόσωπο της συγκεκριμένης οικογένειας

Την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής, γνωστοποίησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

«Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει», αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα και στον χώρο της Ναυτιλίας.

Είναι η πρώτη φορά που στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν θα υπάρχει πια εκπρόσωπος της οικογένειας Βαρβιτσιώτη, που δηλώνει ανελλιπώς παρούσα στη Βουλή από το μακρινό 1844.

Ο Μητσοτάκης γνώριζε για την παραίτηση

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την απόφαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ήταν σε συνεννόηση μαζί του, ενώ συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (25/1).

«Με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκτός από την πολιτική συμπόρευση επί δεκαετίες, μάς συνδέει και προσωπική φιλία. Στα 25 χρόνια της διαδρομής του, πολιτεύθηκε με συνέπεια και στήριξε την παράταξη ως βουλευτής και υπουργός. Τιμώ το έργο του. Με τη σημερινή του απόφαση, την οποία άκουσα με λύπη, δείχνει ότι για κάποιους η πολιτική δεν είναι μονόδρομος, ούτε ισόβιο επάγγελμα. Ο Μιλτιάδης, επέλεξε ο ίδιος τη στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή του. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και τον ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη φιλία», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Βαρβιτσιώτης έκανε γνωστή την απόφασή του να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας και μία αναδρομή στην πολυετή πολιτική του καριέρα.

Τη βουλευτική έδρα καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω.

«Στη ζωή έρχεται η ώρα που ένας κύκλος κλείνει κι ένας νέος ανοίγει. Έχω την τιμή να απολαμβάνω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών 24 χρόνια έχοντας εκλεγεί έντεκα φορές Βουλευτής ανελλιπώς από το 2000.

Διετέλεσα τέσσερεις φορές μέλος της κυβέρνησης με τρεις διαφορετικούς Πρωθυπουργούς τους οποίους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα έχοντας βαθιά μέσα μου το αίσθημα της προσφοράς στην πατρίδα και την κοινωνία.

Υπηρέτησα τον εθνικό στόχο η Ελλάδα να διακρίνεται στην Ευρώπη τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό. Προώθησα μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις που σήμερα αποτελούν πετυχημένα παραδείγματα.

Υπηρέτησα τις θέσεις ευθύνης με απόλυτο σεβασμό στην διαφάνεια και το δημόσιο χρήμα. Συνεργάστηκα με άξιους κρατικούς λειτουργούς χωρίς κομματικές παρωπίδες. Ποτέ δεν κρύφτηκα στα δύσκολα και πάντα ανέλαβα τις ευθύνες μου κάποιες φορές με προσωπικό και πολιτικό κόστος.
Έχοντας πάντα ήσυχη τη συνείδησή μου.

Το πιο σημαντικό όμως υπήρξε η σχέση που δεκαετίες τώρα έχω κτίσει με τους πολίτες. Μια σχέση άμεση βασισμένη στην ειλικρίνεια. Σας ξέρω με τα μικρά σας ονόματα και για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να με φωνάζουν με το μικρό μου όνομα.

Πάντοτε έλεγα ότι στην πολιτική δεν κάνεις ψηφοφόρους αλλά φίλους και έτσι πορευτήκαμε. Πάντα πίστευα ότι η προσφορά στον τόπο δεν γίνεται μόνο από τα βουλευτικά έδρανα ή μια υπουργική καρέκλα. Ιδιαίτερα σήμερα, που έχει περάσει η εποχή των μεγάλων κρίσεων και των ισχυρών συγκρούσεων, η πατρίδα έχει ανάγκη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Έχοντας θητεύσει δύο φορές στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με την εμπειρία του ναυτιλιακού δικηγόρου, αλλά και ως ένας άνθρωπος της θάλασσας, πιστεύω ακράδαντα ότι ο χώρος αυτός έχει απεριόριστες δυνατότητες για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας.

Πάντα πίστευα άλλωστε ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο την επιτυχία της στον χώρο της ναυτιλίας και η προσωπική μου συμβολή σε αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην πολιτική δράση.

Με αυτές τις σκέψεις παραδίδω τη βουλευτική μου έδρα. Σας ευχαριστώ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη μέσα από την καρδιά μου!».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ