Παρέμβαση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το νέο περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης του άτυχου ζώου στα Μέγαρα

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση κακοποίησης και δολοφονίας του σκύλου στα Μέγαρα.

Ο αδέσποτος σκύλος βρέθηκε νεκρός και άγρια κακοποιημένος από τη γυναίκα που τον φρόντιζε και μεταφέρθηκε αμέσως στον κτηνίατρο. Εκεί διαπιστώθηκε πως έφερε οπή διαμέτρου δύο εκατοστών περίπου στην δεξιά περινεϊκή χώρα, ενώ παράλληλα από την ακτινογραφία φάνηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα πυέλου.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της φιλοζωικής οργάνωσης Αδέσποτος Παλμός, Μαρία Αρκομάνη, το άτυχο ζώο υπέστη εσωτερική αιμορραγία στον σπλήνα, ενώ έφερε και οπή από μεταλλική ράβδο στο πίσω μέρος.

«Λάβαμε την νεκροτομή του σκύλου από τον κτηνίατρο Ιερόθεο Κρητικό. Σίγουρα το ζώο πέθανε από εσωτερική αιμορραγία του σπλήνα. Ποιο είναι όμως το θέμα; Ότι κατά τη διάρκεια της νεκροτομής βρήκε σφαίρα στη θωρακική κοιλότητα που είναι από αεροβόλο και επειδή δεν βρήκε την εισαγωγή της, πιθανώς να είναι από παλιότερα», δήλωσε η κ. Αρκομάνη.

Σημειώνεται πως αναμένεται να γίνει και δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή στον σκύλο, αυτή τη φορά από το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).

Η ανάρτηση της Ιδρύτριας του Φιλοζωικού Σωματείου Μεγάρων

Για «άλλον ένα Ολιβερ» έκανε λόγο σε ανάρτησή της η Μαρία Αρκομάνη, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί ανταμοιβή σε όποιον δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με τον δολοφόνο του άτυχου σκύλου.

«Η ομάδα μας δίνει 1.000 ευρώ σε όποιον πάει στην αστυνομία και αναφέρει ονομαστικά, ποιο είναι το κτήνος που το έκανε. Σας παρακαλούμε μιλήστε. Ένας δολοφόνος είναι ανάμεσά μας, και ανά πάσα στιγμή θα γίνει και άλλο κακό. Εκλιπαρούμε, όποιος τον είδε να πάει να το καταθέσει στην αστυνομία, για να σωθούν και άλλα ζώα και άνθρωποι. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα να τον βρούμε και να ξέρει πως δεν θα γλιτώσει», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Star