icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, γι' αυτό αποφάσισε να ζήσει σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία - Γιατί τα παιδιά του φιλοξένουνταν στο Χαμόγελο του Παιδιού

Για την επιλογή του να ζει απομονωμένος στην Ορεινή Κορινθία, αλλά και για το γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο μίλησε ο πατέρας των παλαιοχριστιανών, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονοςσυνελήφθη την περασμένη Κυριακή σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο. Μετά την απόφαση για αναβολή, ο 45χρονος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε νέα δικάσιμος, για τις 4 Μαρτίου.

«Είμαι παλαιοημερολογίτης, οι παλαιοημερολογίτες είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. Γνώρισα κάποιον κληρικό του παλαιού και έτσι έγινα και γω» ανέφερε σε συνέντευξή του στον ANT1, ενώ αναφερόμενος στα λαγούμια διευκρίνισε ότι μένουν στο τροχόσπιτο και «δίπλα έχουμε φτιάξει το εκκλησάκι, δεν είναι λαγούμι. Κάποιοι κοιμόμαστε στο τροχόσπιτο, κάποιοι στο καλύβι. Το τροχόσπιτο το βρήκαμε από παλιατζή. Το πήραμε σε συμβολική τιμή».

Για το γεγονός ότι τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο είπε τα εξής: «Σε όλα τα προβλήματα το μόνο που λένε είναι ότι δεν πήγαιναν σχολείο. Όταν ήμουν μικρός μού έλεγε η δασκάλα μου σπούδασε για να μην γίνεις σκουπιδιάρης και τελικά σπούδασα και έγινα σκουπιδιάρης. Ο Χριστόφορος ο γιος μου είναι 10 ετών και είναι μελισσουργός και έχει πολλές γνώσεις. Έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει με αυτό το επάγγελμα πάρα με το αν τελειώσει το σχολείο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σπίτι, δεν μου έχουν πει γιατί δεν τα στέλνω σχολείο. Παραβιάζει τα πιστεύω μας η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση» ανέφερε μεταξύ άλλων και επανέλαβε ότι αρνείται να κάνει τεστ DNA «γιατί το κρατούν σε μια τράπεζα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον και ζητήθηκε από ένα ανώνυμο εισαγγελέα».

Αναφέρθηκε επίσης για τη δουλειά του στον Δήμο της Ηλιούπολης: «Στον δήμο Ηλιούπολης μπήκα μετά από μια περιπέτεια με τον πρώτο μου γάμο ήμουν πολύτεκνος, είχα τα μόρια καθώς ήταν και η μάνα μου ανάπηρη και έτσι μπήκα» είπε προσθέτοντας ότι «είναι κακό να μιλάνε για μένα άνθρωποι που έχω να μιλήσω 10 χρόνια όπως η πεθερά μου και ο θείος μου».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο ίδιος είπε ότι αναγκάστηκε να φύγει από τον Ωρωπό διότι δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά. «Δυστυχώς εμείς όταν έπιασε η πανδημία επειδή υπήρχε μια προχειρότητα στο κάθε τι δηλαδή για να βγω από το σπίτι μου έπρεπε να φοράμε μάσκα, αυτό όμως μεταφραζόταν σε 4 ευρώ την μέρα. Δημιουργήθηκε μια απίστευτη κατάσταση και στα εργασιακά ήταν ασύμφορη οικονομικά. Το φθηνό δεν είναι έτσι ακριβώς υπάρχει και μια ποιότητα ζωής στην Κορινθία που ζούμε τώρα. Αν νοίκιαζα ένα υπόγειο στην Αθήνα ενδεχομένως να φυτοζωούσα. Τα παιδιά μου θα ήταν μέσα σε ένα κουτί.»

Για τη δουλειά του στον δήμο Ερέτριας, εξήγησε ότι «δούλευα στο γραφείο κίνησης με δικό μου εξοπλισμό για αυτό δέχτηκαν να δουλεύω από το σπίτι».

Αποκάλυψε επίσης ότι τα παιδιά του φιλοξενούνταν από το Χαμόγελο του Παιδιού για παραπάνω από δέκα χρόνια. «Είχα προβλήματα με την πρώτη μου σύζυγο και τα παιδιά είχαν πάει στο χαμόγελο του παιδιού και είχαν φιλοξενηθεί εκεί γιατί αδυνατούσε για διάφορους κοινωνικούς λόγους να τα μεγαλώσει. Υποχρεώθηκα να πάρω ξανά τα παιδιά με δικαστήρια, είχαν μείνει 10 χρόνια εκεί. Καθυστέρησα επειδή είναι χρονοβόρα διαδικασία» είπε.

Διπολική διαταραχή

Ο πατέρας των παλαιοχριστιανών υποστήριξε επίσης ότι έχει διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή.

«Έχω διαγνωστεί με διπολική διαταραχή αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτώ. Εμένα με ωφελούσε ο καθαρός αέρας και η ηρεμία σχετικά με αυτό που έχω. Την πιστοποίηση την έβγαλα για να κάνω τη μετάταξή μου. Τους έκανα χάρη γιατί θα μπορούσα να πάρω σύνταξη και να μην δουλεύω. Αλλά νιώθω ακόμα παραγωγικός δεν θα ήθελα να βγω το δρόμο και να λένε ότι είμαι 45 χρονών και έχω πάρει σύνταξη. Για μια πολύ απλή υπόθεση εφαρμόστηκε όλη η αυστηρότητα του νόμου σε μένα και την οικογένειά μου. Σύρθηκα στα δικαστήρια με βαρυποινίτες. Είμαι άτομο με ειδικές ανάγκες, πολύτεκνος, φτωχός, θρησκευτική μειονότητα και ασχολείστε μαζί μου».