Το αδίκημα του cyberflashing συμπεριλήφθηκε στο πλαίσιο νόμου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μόλις στις 31 Ιανουαρίου, ενώ επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών

Ένας 39χρονος άνδρας στην Αγγλία έγινε το πρώτο άτομο που φυλακίστηκε για τη διάπραξη του αδικήματος της διαδικτυακής προσβολής (cyberflashing), καθώς έστειλε φωτογραφία των γεννητικών του οργάνων σε 15χρονη μαθήτρια.

Ο Νίκολας Χοκς, ο οποίος είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για σεξουαλικά αδικήματα, είχε στείλει, στις 9 Φεβρουαρίου, άσεμνες φωτογραφίες στην ανήλικη μαθήτρια και σε μία άλλη γυναίκα 60 ετών. Οι δύο γυναίκες, αφού κράτησαν screenshot από τις φωτογραφίες, προχώρησαν άμεσα σε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Ο 39χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Southend Magistrates Court μόλις τρεις ημέρες αργότερα, όπου παραδέχτηκε τις δύο κατηγορίες για την αποστολή φωτογραφίας των γεννητικών του οργάνων.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 66 εβδομάδων. Του επιβλήθηκαν επίσης 10ετή περιοριστικά μέτρα, ενώ θα παρακολουθείται για τα επόμενα 15 χρόνια προκειμένου να μην διαπράξει άλλο αδίκημα σεξουαλικής φύσης (Sexual Harm Prevention Order). Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη τέτοιου είδους στη Βρετανία.

Το αδίκημα του cyberflashing συμπεριλήφθηκε στο πλαίσιο νόμου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μόλις στις 31 Ιανουαρίου, ενώ επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Στο δικαστήριο, η ανήλικη κοπέλα δήλωσε ότι είχε μείνει «σοκαρισμένη και έκλαιγε» από την εμπειρία αυτή.

Ο εισαγγελέας David Barr ανέφερε, από την πλευρά του, ότι τα αδικήματα «εντάσσονται σε ένα καθιερωμένο μοτίβο συμπεριφοράς του κατηγορουμένου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Daily Mail, στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμα πως τα αδικήματα σεξουαλικής φύσης του Χοκς ξεκίνησαν όταν σε ηλικία 31 ετών άγνωστοι τον απήγαγαν, τον μαχαίρωσαν και τον κράτησαν όμηρο, ζητώντας 5.000 λίρες από τον πατέρα του για την απελευθέρωσή του.

Ο Barry Gilbert, συνήγορος υπεράσπισης, υποστήριξε ότι ο Χοκς δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση από τις παραβιαστικές του συμπεριφορές και αντιθέτως «το κάνει για να δημιουργήσει χάος όταν βρίσκεται υπό προσωπική πίεση» ως αποτέλεσμα της μετατραυματικής διαταραχής που υπέστη μετά την επίθεση.

Ωστόσο, η δικαστής Samantha Leigh απέρριψε το επιχείρημα, σημειώνοντας ότι «είναι σαφές ότι είστε βαθιά διαταραγμένος και έχετε μία στρεβλή άποψη για τον εαυτό σας και τις σεξουαλικές σας επιθυμίες».

Παρά τα προηγούμενα αδικήματά του, ο Χοκς φέρεται να μην έχει λάβει κάποια θεραπεία.

Αν και του προσφέρθηκαν 12 ραντεβού με ψυχίατρο, δεν τα πραγματοποίησε ποτέ, καθώς η λίστα αναμονής ήταν πολύ μεγάλη, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από Daily Mail