icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Ο Νεϊμάρ μετέφερε το πόσο του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό, προκειμένου να αποφυλακιστεί ο πρώην συμπαίκτης του

Εκτός φυλακής, με εγγύηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, αναμένεται να βρεθεί ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και καταδικασμένος για βιασμό, Ντάνι Άλβες, ύστερα από την απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου της Βαρκελώνης.

Ο 40χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στη φυλακή από τον Ιανουάριο του 2023, ενώ έχει καταδικαστεί σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μίας γυναίκας σε νυχτερινό κέντρο της Βαρκελώνης το 2022. Ωστόσο, το γεγονός πως πλέον μπορεί να αφεθεί ελεύθερος, καταβάλλοντας την εγγύηση, χαρακτηρίστηκε «σκάνδαλο» από τον δικηγόρο του θύματος.

Όσον αφορά στους όρους για την αποφυλάκιση του Άλβες, σε αυτούς περιλαμβάνεται η παράδοση του βραζιλιάνικου και του ισπανικού του διαβατηρίου, ώστε να μην μπορεί να εξέλθει από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο δικαστήριο σε εβδομαδιαία βάση.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλε περιοριστικά μέτρα, τα οποία τον εμποδίζουν να πλησιάσει το θύμα. Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μία ημέρα αφότου ο δικηγόρος του Άλβες ζήτησε την αποφυλάκισή του με την αιτιολογία ότι είχε ήδη εκτίσει το ένα τέταρτο της ποινής του σε προφυλάκιση μετά τη σύλληψή του.

Ο Νεϊμάρ πληρώνει το 1 εκατ. ευρώ του Άλβες

Λόγω της καριέρας του στο πόδοσφαιρο, το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι πολύ μικρό για τον Άλβες. Ωστόσο, εξαιτίας της διετούς δικαστικής διαμάχης και με την πρώην σύζυγό του, οι λογαριασμοί του πρώην ποδοσφαιριστή έχουν «παγώσει» και για μία ακόμα φορά ο Άλβες χρειάστηκε τη βοήθεια του παλιού του συμπαίκτη και φίλου Νεϊμάρ.

Ο νυν άσος της Αλ Χιλάλ, ο οποίος είχε δώσει ήδη 150.000 ευρώ στα τέλη του 2023 προκειμένου να δοθούν ως αποζημίωση στο θύμα, μετέφερε το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ακατάσχετο λογαριασμό.

Με εντολή του Νεϊμάρ, ο πατέρας του μετέφερε τα χρήματα, πιθανόν στον λογαριασμό του δικηγόρου του Άλβες, προκειμένου να καλυφθεί το ποσό της εγγύησης. Παρόλα αυτά, η κατάθεση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, με αποτέλεσμα ο Άλβες να παραμένει στη φυλακή έως ότου γίνει η μεταφορά.

Η απάντηση της δικηγόρου του θύματος

Αξίζει να σημειωθεί πως καθώς η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, λόγω της αντίθετης ψήφου ενός εκ των δικαστών, μπορεί να υπάρξει νέα έφεση.

Η δικηγόρος του θύματος, Ester Garcia, δήλωσε πως «για μένα είναι σκάνδαλο που αφήνουν ελεύθερο ένα άτομο που ξέρουν ότι μπορεί να πάρει ένα εκατομμύριο ευρώ σε χρόνο μηδέν».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο RAC1, η Garcia ανέφερε ότι είναι «εξοργισμένη και δυσαρεστημένη» με την απόφαση, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα σύστημα δικαιοσύνης για τους πλούσιους» ενώ ανέφερε ότι θα ασκήσει έφεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά τη διάρκεια της δίκης του περασμένου μήνα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο Άλβες και ο φίλος του είχαν αγοράσει σαμπάνια για τρεις νεαρές γυναίκες, πριν ο Άλβες παρασύρει μία από αυτές σε ένα VIP σημείο του νυχτερινού κέντρου.

Σε αυτό το σημείο έγινε βίαιος, αναγκάζοντας τη γυναίκα να κάνει σεξ μαζί του παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της να το αποφύγει. Ο Άλβες είχε υποστηρίξει ότι θα μπορούσε να είχε φύγει «αν ήθελε». Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι η γυναίκα δεν συναίνεσε.

Σε ανακοίνωσή του, το δικαστήριο ανέφερε ότι πέραν της κατάθεσης του θύματος, υπήρχαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι είχε βιαστεί.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο Άλβες είχε «αρπάξει απότομα την καταγγέλλουσα» και την είχε ρίξει στο έδαφος. Στη συνέχεια τη βίασε ενώ την εμπόδιζε να κινηθεί, καθώς «η καταγγέλλουσα είπε “όχι” και ήθελε να φύγει».

Η γυναίκα δήλωσε ότι ο βιασμός τής προκάλεσε «αγωνία και τρόμο» ενώ μία από τις φίλες της που ήταν μαζί της εκείνη τη νύχτα περιέγραψε πως η 23χρονη έκλαιγε «ανεξέλεγκτα» αφού έφυγε από το μπάνιο.

Ο Άλβες άλλαξε την κατάθεσή του σε αρκετές περιπτώσεις. Αρχικά αρνήθηκε ότι γνώριζε την κατήγορό του για να ισχυριστεί αργότερα ότι τη συνάντησε στην τουαλέτα, αλλά δεν συνέβη τίποτα μεταξύ τους. Στη συνέχεια άλλαξε και πάλι την εκδοχή του για τα γεγονότα, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει σεξ με συναίνεση. «Διασκεδάζαμε και οι δύο» είχε ισχυριστεί.

Με πληροφορίες από BBC