Με ομοιώματα πτηνών να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία του σώματός της, περπάτησε η ακτιβίστρια Hannah Bourne Taylor – Τι είναι τα τούβλα φωλιάσματος που ζητά από τη βρετανική κυβέρνηση να κατασκευάσει

Μάχη για τη διάσωση των αποδημητικών πτηνών δίνει η ακτιβίστρια Hannah Bourne -Taylor, η οποία περπάτησε στους δρόμους του Λονδίνου με ομοιώματα πτηνών να καλύπτουν τα επίμαχα σημεία του σώματός της, ενώ πλάι της είχε τον πρώην υπουργό, Zac Goldsmith.

Η κοινή τους εμφάνιση τράβηξε τα βλέμματα και πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την κυβέρνηση στο Westminster, προκειμένου να την παροτρύνουν να τοποθετήσει ασφαλείς φωλιές για τα πουλιά στα νέα σπίτια, τα λεγόμενα “swift bricks”.

Τα τούβλα φωλιάσματος, είναι τούβλα με οπή εισόδου και δίνουν τη δυνατότητα στα αποδημητικά πουλιά να φωλιάσουν με ασφάλεια, τα οποία βρίσκονται στην κόκκινη λίστα λόγω των ανησυχιών σχετικά με διατήρηση τους είδους τους.

Σε δηλώσεις της, η Hannah Bourne -Taylor είπε πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Βρετανικής Ορνιθολογικής Ένωσης «μόνο 45.000 ζεύγη πετροχελίδονων έχουν απομείνει στη Βρετανία με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς. Το σπίτι μας είναι το σπίτι τους και χωρίς τα τούβλα φωλιάσματος δεν μπορεί να υπάρξει ένας ασφαλής και ένας μόνιμος τόπος φωλιάσματος σε αυτή τη χώρα».

«Αισθάνομαι ότι είναι απαραίτητο να κάνω μια τολμηρή κίνηση για να υπενθυμίσω στην κυβέρνηση ότι διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη αυτών των αγαπημένων πουλιών» είπε αναφερόμενη στη δράση της.

Το μόνο πράγμα που έχει να κάνει η κυβέρνηση, όπως είπε, είναι να εντάξει στους οικοδομικούς κανονισμούς τα τούβλα αξίας 30 λιρών.

Από την πλευρά του, ο Zac Goldsmith επισήμανε πως η πρόταση είναι απλή. «Τα τούβλα αυτά είναι βιώσιμα, δεν απαιτούν συντήρηση και μπορούν να προστεθούν απλά ως τούβλο όταν χτίζεται ένα νέο σπίτι. Τα σύγχρονα σπίτια είναι δομικά αφιλόξενα για τη φύση, ιδιαίτερα για τα πουλιά» είπε, προσθέτοντας πως είναι «ένας βασικός λόγος που ο αριθμός τους καταρρέει και έχουν προστεθεί στην επίφοβη κόκκινη λίστα των πιο απειλούμενων ειδών».

«Αυτό το απλό βήμα θα βοηθούσε να αντιστραφούν αυτοί οι αριθμοί και δεν μπορώ να δω κανέναν απολύτως λόγο για τον οποίο η κυβέρνηση θα αντιστεκόταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Independent