Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν έναν άνδρα ότι κέρδισε 1,8 εκατ. δολάρια από την εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών που ο ίδιος κρυφάκουσε, την ώρα που η σύζυγός του δούλευε με καθεστώς τηλεργασίας από το σπίτι και πραγματοποιούσε τηλεδιασκέψεις.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορεί τον Tyler Loudon ότι εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες της εξ αποστάσεως εργασίας και επωφελήθηκε από ιδιωτικές πληροφορίες, οι οποίες αφορούσαν τα σχέδια της πετρελαϊκής εταιρείας BP να αγοράσει ένα ταξιδιωτικό κέντρο και μια επιχείρηση στάσης φορτηγών με έδρα το Οχάιο πέρυσι. Η σύντροφος του ήταν η διευθύντρια συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP και εργαζόταν από το σπίτι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Loudon αγόρασε πάνω από 46.000 μετοχές της εταιρείας που θα εξαγόραζε η BP, της TravelCenters of America, δίχως να το γνωρίζει η σύζυγός του, λίγες εβδομάδες προτού ανακοινωθεί η συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου του 2023.

Η μετοχή της TravelCenters εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 71% μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, με τον σύζυγό της να πουλά στη συνέχεια πούλησε όλες τις μετοχές του, αποκομίζοντας κέρδος 1,8 εκατ. δολάρια.

Ο Loudon ομολόγησε τελικά στη σύζυγό του την αλήθεια και ισχυρίστηκε ότι είχε αγοράσει τις μετοχές επειδή ήθελε να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να μην χρειάζεται να εργάζεται πλέον πολλές ώρες.

Εκείνη ενημέρωσε τους εργοδότες της στην BP, οι οποίοι όμως την απέλυσαν παρά το γεγονός ότι δεν είχαν αποδείξεις ότι διέρρευσε εν γνώσει της τις πληροφορίες στο σύζυγό της. Τελικά η γυναίκα του έφυγε από το σπίτι και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

«Ισχυριζόμαστε ότι ο Loudon εκμεταλλεύτηκε τις απομακρυσμένες συνθήκες εργασίας του και την εμπιστοσύνη της συζύγου του για να επωφεληθεί από πληροφορίες που γνώριζε ότι ήταν εμπιστευτικές. Η SEC παραμένει προσηλωμένη στη δίωξη τέτοιων ατασθαλιών» δήλωσε ο διευθυντής της SEC.

Με πληροφορίες από Guardian