icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

«Η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου, με αυτόν να βρίσκεται από πάνω μου και να ασκεί τη γενετήσια πράξη χωρίς τη συγκατάθεση τη δική μου» περιέγραψε η καταγγέλλουσα

Με την κατάθεση της ηθοποιού, Έλενας Αθανασοπούλου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της, τον Ιούνιο του 2010.

Η ηθοποιός περιέγραψε στην κατάθεσή της όλα όσα συνέβησαν το επίμαχο βράδυ που είχαν βγει για φαγητό με τον σκηνοθέτη και στη συνέχεια θα έβρισκαν μια κοινή τους παρέα σε άλλο μαγαζί. Η ίδια ήλπιζε, όπως είπε, σε μια επαγγελματική συνεργασία καθώς βρισκόταν στα πρώτα της βήματα στην υποκριτή.

«Λίγο μετά την ονομαστική μας εορτή ο κ. Κωστόπουλος μου είπε να δειπνήσουμε και μετά να πάμε στο Ακρωτήρι να βρούμε την κοινή μας παρέα. Εγώ πήγα γιατί είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου και θεωρούσα ότι ίσως μου έκανε κάποια επαγγελματική πρόταση. Πήραμε δυο μπουκάλια κρασί και άρχισα να νιώθω μια πρωτόγνωρη ζαλάδα, που δεν είχα ξανανιώσει και ζήτησα να φύγουμε».

«Έκτοτε η πρώτη εικόνα που έχω είναι στο αμάξι του κ. Κωστόπουλου να είναι από πάνω μου, να ασκεί γενετήσια πράξη χωρίς καμία συναίνεση. Λόγω της βιαιότητας της πράξης ξύπνησα. Αυθορμήτως άρχισα να ουρλιάζω και να κλωτσάω, έντρομη, κλαίγοντας. Εκείνος δε σταμάτησε και συνέχισε. Κάποια στιγμή αναγκάστηκε να σηκωθεί από πάνω μου, επειδή ήμουν παρά πολύ έντονη» περιέγραψε η μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι με την έναρξη της διαδικασίας ο 58χρονος σκηνοθέτης δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία, θέση που εκφράζει από την αρχή της ποινικής υπόθεσης, ισχυριζόμενος πως δεν υφίσταται βιασμός αλλά επαφή με την συναίνεση της, 21 ετών τότε, μηνύτριας.

Αποσπάσματα από την κατάθεση της ηθοποιού:

Πρόεδρος: Που βρισκόσασταν;

Μάρτυρας: Ήταν σκοτεινά, θυμάμαι μόνο σαν εικόνα το Αllou Fun Park. Νομίζω ήταν πάρκινγκ. Ήταν σκοτάδι, φοβόμουν κι εκείνος ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να με πάει σε κάποιον δικό μου. Μόνο σ’ εκείνον μπορούσα να απευθυνθώ, ήμουν στην ανάγκη του. Τον παρακάλεσα να με πάει στο Ακρωτήρι. Όλη τη διαδρομή τού ούρλιαζα. Με άφησε κι έφυγε. Έμεινα για λίγο έξω από το μαγαζί να ηρεμήσω. Βρήκα την τότε φίλη μου Χρύσα Δρακάκη και της είπα έπειτα από λίγο να φύγουμε. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι έχει συμβεί, ένιωθα τεράστια ντροπή. Της είπα ότι είχα πιει λίγο παραπάνω και να φύγουμε.

Η μάρτυρας περιέγραψε ότι το επόμενο πρωί η παθούσα δέχτηκε μήνυμα από τον φίλο του σκηνοθέτη και σεναριογράφο σχετικά με το αν θα πάει στην αστυνομία.

«Του είπα πως όχι, και να μην με ενοχλήσει ξανά. Έκτοτε δεν μιλήσαμε ποτέ. Εγώ είχα πει σε κάποιες κοπέλες να τον προσέχουν. Αν δεν υπήρχε το κίνημα me too αυτό θα το είχα πάρει στον τάφο μου. Όταν έγινε το me too, περίμενα να ακούσω το όνομα του. Δεν το άκουσα, αλλά όταν είδα τη Γεωργία Μπίκα να καταγγέλλει το βιασμό της, είπα ότι θα το κάνω κι εγώ, αφού μπορεί ένα τόσο νεαρό κορίτσι».

Η μάρτυρας είπε ότι δεν μπορεί με βεβαιότητα να πει αν της έριξε κάτι στο ποτό ο κατηγορούμενος, αλλά σημείωσε πως δεν το θεωρεί «απίθανο».

Εισαγγελέας: Εκείνος σε τι κατάσταση ήταν;

Μάρτυρας: Νορμάλ.

Εισαγγελέας: Παρότι είχε πιει τόσο αλκοόλ;

Μάρτυρας: Εγώ είχα πιει περισσότερο νομίζω. Πάντως το καλοκαίρι που ήπια με μια φίλη μου δυο μπουκάλια κρασί, ήμουν μια χαρά, δεν ήμουν έτσι.

Εισαγγελέας: Γιατί δεν πήγατε σπίτι;

Μάρτυρας: Γιατί ήθελα κάποιο οικείο πρόσωπο. Θα ήμουν μόνη αν του έλεγα να με πάει σπίτι. Στον πανικό μου φοβόμουν.

Εισαγγελέας: Μετά από μια αποτρόπαια πράξη το μόνο που δεν θες είναι να δεις τον άνθρωπο που στο προκάλεσε…

Μάρτυρας: Εγώ ούρλιαζα συνέχεια, φοβόμουν ότι με την ένταση μου θα μου σκάσει και κάνα σκαμπίλι.

Με πληροφορίες από Dikastiko.gr