icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Ο ποινικολόγος αναμένεται να προφυλακισθεί μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Πέμπτη (20/6), ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης το βράδυ της Τετάρτης (19/06), μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του από τις δικαστικές αρχές.

Ο ποινικολόγος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, με αποτέλεσμα να βρεθεί ξανά ενώπιον του εισαγγελέα, με το πιθανότερο σενάριο να δείχνει πως αυτή τη φορά θα προφυλακισθεί.

Οι δηλώσεις έξω από το ΑΤ Παλλήνης

Ο γνωστός ποινικολόγος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταφέρθηκε για λόγους ασφαλείας από το Αστυνομικό Τμήμα (ΑΤ) της Παλλήνης στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ προέβη σε νέες δηλώσεις, λέγοντας: «Δεν έχω καμία σχέση με το προχθεσινοβραδινό επεισόδιο. Πραγματικά απορώ. Ήταν μία πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο και πήγαν μόνα τους τα παιδιά, έχοντας μία άριστη σχέση με τη Σοφία, δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν η σύζυγός του είχε ενημερωθεί σχετικά, ο 52χρονος είπε: «Είχαν ενημερώσει ότι θα περάσει η μεγάλη μου κόρη να πάρει κάποια πράγματα. Δεν απάντησαν και λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε, δεν θεώρησε ότι θα γίνει τίποτα. Και με την πρώην σύζυγό μου διατηρούσε πολύ καλή σχέση όπως και με τον δικηγόρο».

Όσον αφορά στα μηνύματα που εστάλησαν στην κυρία Πολυζωγοπούλου, ο ποινικολόγος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα. Δεν θα έβαζα ποτέ εγώ να απειλήσει κανείς τη γυναίκα μου. Είναι δεδομένο ότι η πράξη μου είναι κατακριτέα, έχω κάνει λάθος, θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή».

Παραβίαση των περιοριστικών μέτρων

Υπενθυμίζεται πως το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 52χρονου ποινικολόγου εκδόθηκε μετά το αίτημα της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου, να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί με το μέτρο της προσωρινής κράτησης, το οποίο έγινε δεκτό από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Αιτία ήταν η κίνηση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα και ενός δικηγόρου – συνεργάτη στο γραφείο τους να επισκεφθούν το σπίτι τους στο Γέρακα. Η κ. Σαλάππα έκρινε πως υπήρξε παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν οριστεί στον Απόστολο Λύτρα, ιδίως όσον αφορά στην απαγόρευση να πλησιάζει ή να απειλεί με οποιοδήποτε τρόπο το θύμα.

Θέμης Σοφός: «Η Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός, ο οποίος βρέθηκε την Τετάρτη στα δικαστήρια για τη μήνυση που κατέθεσε το θύμα του ξυλοδαρμού υποστήριξε πως «η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη βιαιότητα του περιστατικού, λέγοντας πως η 37χρονη δικηγόρος δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα.

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ό,τι έχει συμβεί. Προσβάλλει όλο τον νομικό κόσμο», είπε ο κ. Σοφός.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;», αναρωτήθηκε ο κ. Σοφός ενώ πρόσθεσε πως, η κ. Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, καθώς και πως το βράδυ της Τρίτης (18/06) ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία» είπε ο δικηγόρος.

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ”πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες”, θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ”Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος”».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη» κατέληξε ο κ. Σοφός.

Μήνυση Λύτρα στη σύζυγό του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη

Σημειώνεται πως ο Απόστολος Λύτρας πριν μεταφερθεί το βράδυ της Τετάρτης από το Αστυνομικό Τμήμα της Παλλήνης στο ΑΤ Νέας Φιλαδέλφειας, υπέβαλε μήνυση στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψεύδη.

Μετά τη μήνυση που κατατέθηκε, η Σοφία Πολυζωγοπούλου μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη καθώς οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και δεν προβλεπόταν κράτηση.