Λάβρη κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους - «Διαλύεται όχι η ανθρώπινη οικογένεια αλλά ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη»

Ανακοίνωση αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εξέδωσε η Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός Φεβρουαρίου.

«Η θεσμοθέτηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου και του θεσμού της οικογένειας και έχει απορριφθεί από την σύνολο εκκλησιαστική παράδοση και αντιμετωπίζεται με την μετάνοια, η οποία είναι αλλαγή τρόπου ζωής» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο «καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης ύπαρξης και θανατώνει τη δυνατότητα της ζωής και της φυσιολογικής αναπτύξεως του παιδιού».

Κόσμος συμμετέχει στο 11o Thessaloniki Pride 2023, που ολοκληρώνεται με την παρέλαση Υπερηφάνειας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Θεσσαλονίκης, Σάββατο 24 Ιουνίου 2023.

«Η επιχειρούμενη ύβρις, με την αρχική έννοια της λέξεως, αποτελεί άρνηση της υπάρξεως του ανθρώπου, αποσάρθρωση στα θεμέλια του οικοδομήματος της ανθρωπότητος. Δεν θίγεται μόνο το ευαγγέλιο και η ελληνική κοινωνία. Αποδομείται το σύμπα. Είτε είσαι πιστός είτε άπιστος, θα γεννηθείς με τον ίδιο τρόπο. Όταν αυτά τα αλλοιώνεις, στην ουσία αποφασίσεις ένα αργό και σίγουρο θάνατο της ανθρωπότητος» αναφέρεται.

Σύμφωνα με την Μοναστική Κοινότητα του Αγίου όρους, με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών «διαλύεται όχι μόνο η ανθρώπινη οικογένεια, αλλά ολόκληρη η ανθρώπινη ύπαρξη».

«Ο γάμος που προωθείται σήμερα, οδηγεί στο αδιέξοδο. Ετοιμάζονται πλάσματα τραυματισμένα, ανάπηρα. Σεβαστείτε τη φύση του ανθρώπου» αναφέρει, ενώ κάνει λόγο για «μεγάλο έγκλημα».

«Είναι μεγάλο το έγκλημα. Ασελγούν στην ανθρώπινη φύση, διότι στην ουσία σταματούν την φυσιολογική ανάπτυξη και ανεπίγνωστα, καταστρέφουν τον άνθρωπο».