icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Το δύσκολο προσωπικό ταξίδι της προς τη θεραπεία του σώματος αλλά και της ψυχής της έχει καταγράψει η ψυχοθεραπεύτρια Διονυσία Γιαννοπούλου στο βιβλίο της με τίτλο «Ανθίζοντας» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books.

Όταν τον Μάιο του 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, ένιωσε τον κόσμο γύρω της να καταρρέει. Ένας άνθρωπος που είχε μάθει να βρίσκεται από τη μεριά της παροχής βοήθειας, ξαφνικά υποχρεώθηκε να αλλάξει ρόλο, και να είναι εκείνη που θα ζητούσε βοήθεια.

Περνώντας από τα τέσσερα στάδια που ακολούθησαν τη διάγνωση (άρνηση, θυμό, θλίψη, αποδοχή), η Διονυσία μεταμορφώθηκε.

Οι στιγμές που μέχρι πρότινος τής φαίνονταν συνηθισμένες και δεδομένες, έξαφνα τής αποκάλυψαν το μεγαλείο τους.

Άνθρωποι την παρουσία των οποίων μέχρι πρότινος αγνοούσε, εμφανίστηκαν στη ζωή της γεμάτοι γενναιοδωρία και το δε σώμα της, στα μάτια της ξαναγεννήθηκε, πιο όμορφο και μαγικό.

Η συγγραφέας Ρίε Κουντάν από την Ιαπωνία χαμογελά

Το ταξίδι της προς την ίαση και την αναγέννηση άφησε ίχνη ανεξίτηλα μέσα της: Κάθε εμπειρία και μια ευκαιρία επαναξιολόγησης, κάθε δοκιμασία κι ένα μάθημα.

Τα μαθήματα αυτά καταθέτει στο «Ανθίζοντας», ως άνθρωπος που δοκιμάστηκε και επέζησε για να πει την ιστορία του − μια ιστορία ελπίδας και γιορτής της ζωής, που έχει να διδάξει τον καθένα μας πολλά.

To «Ανθίζοντας» αναφέρεται σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να «παρατηρήσουν» τη ζωή τους, με το καλειδοσκόπιο της καρδιάς. Αφορά όλες τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν ένα δυνατό «restart» στη ζωή, αφού πρώτα κλείσουν παλιούς φθαρμένους κύκλους και να τολμήσουν αλλαγές.

Απευθύνεται σε όσες χρειάζεται να βάλουν σε ένα πλυντήριο τις σχέσεις τους, αποζητώντας την «κάθαρση» και νέες ισορροπίες. Aφορά όλες εκείνες που χρειάζεται να εκπαιδευτούν στο να βάζουν προτεραιότητα και να φροντίζουν τον εαυτό τους, αγκαλιάζοντας τις πραγματικές ανάγκες του εσωτερικού τους παιδιού.

Μας εκπαιδεύει να μάθουμε να βάζουμε όρια, να συνδεόμαστε με τη δύναμή μας και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τις συγκρούσεις.

Mας οδηγεί να συγχωρέσουμε, για να θεραπεύσουμε τις πληγές της καρδιάς μας και να δημιουργήσουμε νέο χώρο, για να μαγνητίσουμε πιο υγιή πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή μας.

Μας μαθαίνει να εκφράζουμε και να απελευθερωνόμαστε από τον θυμό μας, τη θλίψη, την απογοήτευση.

Αφορά τις γυναίκες και τις οικογένειές τους, που έχουν «επιλέξει ασυνείδητα» την ασθένεια για να κάνουν μια σημαντική παύση στην καθημερινότητα τους «ως ένας νόμιμος και αποδεκτός» τρόπος για να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν επιτέλους, να ξεφύγουν από τα «πρέπει» τους και να επαναξιολογήσουν τη ζωή τους και τις επιλογές τους.

Απευθύνεται στις γυναίκες που σαν να τις «σκούντηξε ο Θεός» μέσω του καρκίνου του μαστού, της μήτρας ή ακόμα και του πνεύμονα, του παγκρέατος και των άλλων ασθενειών, γιατί δεν ήταν στη «σωστή» τους πορεία, για να τις κατευθύνει σε νέο προορισμό ζωής.

Για όλους αυτούς που η ασθένεια ήρθε στη ζωή τους και τώρα αποδυναμώνεται, από όλο τον αρνητικό και δύσκολο προγραμματισμό της και μετατρέπεται σε «πανεπιστήμιο» αλλαγών και εξέλιξης.

Αφορά όλες τις γυναίκες που θέλουν να αποτοξινώσουν τον εαυτό τους και τις ζωές τους, να ξεφύγουν από τις κακές τους συνήθειες και τις εξαρτήσεις και να αξιοποιήσουν θρεπτικές, αντιοξειδωτικές τροφές για πρόληψη και θεραπεία.

Αφορά όλες τις γοργόνες που τολμούν να καταδυθούν, στη θάλασσα της αρσενικής και θηλυκής τους ενέργειας και να βγουν, συνδεδεμένες με το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα, συνειδητοποιημένες, πιο σοφές και πιο ισορροπημένες.

Τέλος, αφορά όλες εκείνες που επιθυμούν να ανθίσουν σαν τριαντάφυλλο! Το τριαντάφυλλο είναι η βασίλισσα θηλυκότητα των λουλουδιών, που μας διδάσκει με το παράδειγμά του ότι όπως εκείνο δεν χρειάζεται να προσπαθήσει ιδιαίτερα για να έλξει τις μέλισσες και τις πεταλούδες, έτσι κι εμείς δεν χρειάζεται να κουραζόμαστε με υπερπροσπάθεια, για να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας, τους στόχους μας και τα όνειρα μας.

Αρκεί να ανοίξουμε τα υπέροχα χρώματα και αρώματα της καρδιάς μας προς τον ήλιο, και θα έρθει ότι είναι κατάλληλο για εμάς, τη σωστή στιγμή.