icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

«Επέλεξαν να κάνουν μία αντιγραφή της ιστορίας μου», δηλώνει ο Vili Fualaau, στον οποίο βασίστηκε ο χαρακτήρας του ηθοποιού Charles Melton στην ταινία που προβάλλεται στο Netflix.

Η ιστορία του Vili Fualaau μπορεί να αποτέλεσε την έμπνευση για το σενάριο της ταινίας May December, ο ίδιος όμως δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξή στο Hollywood Reporter τον Ιανουάριο, ο Fualaau επιβεβαίωσε ότι είδε την ταινία, που αποτελεί μία μυθοπλαστική εκδοχή όλων όσων έζησε τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Ωστόσο, εξέφρασε την ενόχλησή του που δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί του ο σκηνοθέτης Todd Haynes, ο σεναριογράφος Samy Burch ή ακόμα και ο ηθοποιός Charles Melton, ο οποίος υποδύεται τον Fualaau – ή τον χαρακτήρα που εμπνέεται από εκείνον.

«Είμαι ακόμα ζωντανός και καλά […] Αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μου, θα μπορούσαμε να είχαμε δουλέψει μαζί σε ένα αριστούργημα», αναφέρει ο Fualaau.

Παράλληλα, προσθέτει ότι νιώθει προσβεβλημένος από την έλλειψη σεβασμού που έδειξαν προς το πρόσωπό του, καθώς η ταινία αναφέρεται σε μία πραγματική ιστορία την οποία έζησε και «εξακολουθεί να τη ζει».

Η ταινία May December, που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο, βασίζεται στην υπόθεση της δασκάλας Mary Kay Letourneau, από την περιοχή του Σιάτλ, η οποία το 1997 δήλωσε στο δικαστήριο ένοχη για βιασμό δευτέρου βαθμού ενός πρώην μαθητή της, του Fualaau, όταν εκείνος ήταν μόλις 13 χρονών.

Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι τη δεκαετία του ’90 και έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά, ενώ παντρεύτηκαν το 2005, αφότου η Letourneau αποφυλακίστηκε. Η Letaurneau και ο Fualaau χώρισαν το 2017, αλλά εξακολούθησαν να έχουν καλές σχέσεις μέχρι τον θάνατο της Letourneau το 2020, σε ηλικία 58 ετών.

Το May December αλλάζει πολλές από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, όπως τοποθεσίες, επαγγέλματα και ονόματα. Η ταινία ακολουθεί την Elizabeth Berry, την οποία υποδύεται η Natalie Portman, μία τηλεοπτική ηθοποιό που ετοιμάζεται να υποδυθεί την Gracie Atherton-Yoo (Julianne Moore) σε μία βιογραφική ταινία.

Σε αντίθεση με τη Letourneau, η Gracie δεν είναι δασκάλα, αλλά πρώην ιδιοκτήτρια pet shop που ζει σχετικά απομονωμένα με τον πολύ νεότερο σύζυγό της, Joe Yoo (Charles Melton), και τα παιδιά τους αφού αποφυλακίστηκε.

Ο Joe λέγεται ότι ήταν 13χρονος μαθητής όταν άρχισε να έχει  ερωτικές σχέσεις με την Gracie, ενώ αργότερα το ζευγάρι παντρέυτηκε.

Η ταινία May December έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, με τις Moore και Portman να θεωρούνται δυνατές υποψήφιες για τα φετινά Όσκαρ. Ο Melton, γνωστός από τον ρόλο του Reggie Mantle στο Riverdale, έχει επίσης ξεχωρίσει για την ερμηνεία του, η οποία έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα.

Παρά τους προφανείς παραλληλισμούς, η δημιουργική ομάδα πίσω από το May December έχει δηλώσει ότι η ταινία δεν είχε ποτέ σκοπό να αποτελέσει μία πιστή αντιγραφή της υπόθεσης Letourneau.

«Δεν ήταν οι ίδιες λεπτομέρειες. Δεν θέλω κανείς να υποθέσει ότι όλες αυτές οι συζητήσεις έγιναν πίσω από κλειστές πόρτες», δήλωσε ο Burch στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λος Άντζελες.

Ο 40χρονος σήμερα Fualaau αναφέρει ότι δεν θα ήταν αντίθετος στο να δει την ιστορία του να μεταφέρεται ξανά στη μεγάλη οθόνη στο μέλλον – αν και από μια διαφορετική δημιουργική ομάδα.

«Λατρεύω τις ταινίες αλλά τις καλές ταινίες […] Θαυμάζω αυτές που αποτυπώνουν την ουσία και την περιπλοκότητα των γεγονότων της πραγματικής ζωής. Ταινίες που σου επιτρέπουν να βλέπεις ή να συνειδητοποιείς κάτι καινούργιο κάθε φορά που τις βλέπεις. Αυτού του είδους οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες – κάποιος που μπορεί να το κάνει αυτό – θα ήταν τέλειοι για να συνεργαστώ, επειδή η ιστορία μου δεν είναι τόσο απλή όσο [την παρουσιάζει] αυτή η ταινία».

Με πληροφορίες από: The Huffington Post