icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Όλες οι εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για τη σημερινή ημέρα

Τρίτη σήμερα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δωρεάν εκδηλώσεις: Στο Goethe-Institut Athen, πραγματοποιείται η πρώτη προβολή (sneak preview) της ταινίας “Lost Yannina”: A Topography of Jewish Memory, μία παραγωγή του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χρυσικάκη και επιστημονική επιμέλεια της Εσθήρ Σολομών.

Η Gramma_Epsilon Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Greta Schödl “Warps of Light”, την πρώτη ατομική έκθεση της Αυστριακής καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, ενώ ο ιστορικός χώρος της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο “Ποτέ Ξανά Πόλεμος”, μια άηχη αντιπολεμική διαμαρτυρία της καλλιτεχνικής ομάδας Ξύλινος Ιππέας.

Το Evangelion Studio παρουσιάζει στην γκαλερί Electra Art space by Skoufa Gallery την ατομική έκθεση “Ελληνικότητα και Σουρεαλισμός” με θέμα την ελληνική λαϊκή παράδοση υπό μια σουρεαλιστική οπτική και η γκαλερί “7” εγκαινιάζει, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, την έκθεση φωτογραφίας του Περικλή Μπούτου με τίτλο “Καταστροφή και Αναγέννηση”.

Τέλος, το “Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή” παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Σαμέλη με τίτλο “Σταλακτίτες Ψυχής”, ενώ στην Chili Art Gallery πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής των Πηνελόπης Καστρίτση και Κατερίνας Κουνάβη με τίτλο “Μορφής Ίδιον”.

Πρώτη προβολή ταινίας “Lost Yannina”: A Topography of Jewish Memory

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 και ώρα 19:30 στο Goethe-Institut Athen, θα γίνει η πρώτη προβολή (sneak preview) της ταινίας “Lost Yannina”: A Topography of Jewish Memory. Η ταινία είναι μια παραγωγή του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε σκηνοθεσία του Νίκου Χρυσικάκη και επιστημονική επιμέλεια της Εσθήρ Σολομών.

Η εκτόπιση των Εβραίων των Ιωαννίνων στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου το 1944 και οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που ακολούθησαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οδήγησαν στην εξαφάνιση μιας ιστορικής ρωμανιώτικης (ελληνόφωνης) εβραϊκής κοινότητας, η οποία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αποτέλεσε το ένα πέμπτο του γιαννιώτικου πληθυσμού, ένα πλήρως ενσωματωμένο κομμάτι της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής της πόλης.

Σήμερα στα Γιάννενα ζουν λιγότεροι από 30 Εβραίοι. Οι δυνατότητες γνωριμίας και επαφής με τη γιαννωτοεβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά είναι περιορισμένες. Αν και μία από τις συναγωγές της και πολλά κτήρια (σπίτια, καταστήματα, εντευκτήρια) στέκουν ακόμα, λένε πολύ λίγα για τους αρχικούς δημιουργούς τους, χρήστες και ενοίκους τους. Για τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά μετά το Ολοκαύτωμα καθώς και για τους κατοίκους των Ιωαννίνων και τον αυξανόμενο αριθμό ξένων επισκεπτών, η κοινότητα και οι άνθρωποί της παραμένουν ως επί το πλείστον σιωπηλοί και άγνωστοι.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera

Το ντοκιμαντέρ διερευνά τη σχέση ανάμεσα στην εμπειρία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τον χώρο της πόλης των Ιωαννίνων, όπως τον βίωσαν οι λιγοστοί Γιαννιώτες Εβραίοι επιζώντες του Ολοκαυτώματος: όσοι επέστρεψαν από τα στρατόπεδα, ενώθηκαν με τους αντάρτες ή κατόρθωσαν να κρυφτούν. Μέσω του λόγου των επιζώντων οι οποίοι μιλούν για τη ζωή τους λίγο πριν, κατά και μετά τον Πόλεμο και της φυσικής τους κίνησης στους χώρους που αναφέρουν στις αφηγήσεις τους, τα μέρη της δικής μας καθημερινότητας γίνονται τόποι μνημονικοί, δημιουργώντας νοερούς χάρτες μιας πόλης τόσο οικείας και συνάμα τόσο άγνωστης. Πού ζούσαν όλοι αυτοί άνθρωποι πριν να συλληφθούν από τους Γερμανούς; Ποια διαδρομή ακολούθησαν πριν την εκτόπισή τους στο Άουσβιτς; Πού κρύφτηκαν; Μέσα από τις απαντήσεις που δίνονται, δεν αντλεί κανείς μόνο πληροφορίες, αλλά κατορθώνει, εντέλει, να φτιάξει ένα διαφορετικό χάρτη της πόλης, τον χάρτη της ζωής των λησμονημένων Εβραίων των Ιωαννίνων.

Η ταινία συνδέει το προσωπικό ατομικό βίωμα με τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, αξιοποιώντας το εργαλείο της προφορικής ιστορίας. Φέρνει τους άσημους πρωταγωνιστές της ιστορίας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, προσεγγίζοντας την ιστορία όχι ως μία γενική συνολική και αδιαμφισβήτητη αφήγηση αλλά ως μια προσωπική, απτή ιστορία από τα κάτω όπως συνηθίζουμε να την ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ ξεκίνησαν το 2009 και ολοκληρώθηκαν το 2024.

Επιστημονικός φορέας έργου: Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κινηματογράφηση/ φωτογραφία/ σκηνοθεσία: Νίκος Χρυσικάκης, σκηνοθέτης – φωτογράφος – κινηματογραφιστής

Επιστημονική υπεύθυνη: Εσθήρ Σολομών, Αναπληρώτρια Καθηγήτριας Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Μοντάζ: Στέλιος Χατζηκρεμίλης, Μουσική: Κώστας Παντελίδης, Αφηγητής: Χρήστος Σολωμός

Παραγωγή: Εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων & John Ostfield, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον.

Greta Schödl έκθεση “Warps of Light”

Η Gramma_Epsilon Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Greta Schödl “Warps of Light”, σε επιμέλεια των Paolo Cortese και Rosanna Ruscio.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της Αυστριακής καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα, η οποία εστιάζει σε δύο έννοιες – κλειδιά της ποιητικής της Schödl: τη γραφή, ως πράξη κάθαρσης, και τη φύση, ως σημείο αναφοράς. Ανάμεσα στα πενήντα έργα που φιλοξενούνται στην έκθεση, περιλαμβάνονται έργα δισδιάστατα, αντικείμενα – βιβλία, μαρμάρινα γλυπτά και εγκαταστάσεις.

Η Greta Schödl γεννήθηκε το 1929 στο Hollabrunn της Αυστρίας και από τη δεκαετία του 1950 ζει και εργάζεται στην Μπολόνια. Ξεκίνησε από την τέχνη της ύφανσης και έπειτα ασχολήθηκε με πιο γραφικές πρακτικές, καταλήγοντας στην καλλιγραφία.

Η μετάβασή της από τα στατικά γραφικά στοιχεία σε πιο ελεύθερες και δυναμικές γραμμικές κινήσεις, την οδήγησε στη μελέτη της κλωστής και των δυνατοτήτων της, και κατ’ επέκταση στην αναζήτηση νοήματος της γυναικείας ύπαρξης. Τα μέσα που χρησιμοποιεί είναι το χαρτί ή το ύφασμα, πάνω στα οποία υφαίνει κυριολεκτικά λέξεις. Ωστόσο, η δουλειά της δεν περιορίζεται στο λεκτικό στοιχείο, αλλά επεκτείνεται στο πώς αυτό διαρθρώνεται μέσα σε ένα καλά δομημένο περιβάλλον και στη σχέση που δημιουργείται μεταξύ αυτού και του εκάστοτε υλικού.

Εδώ και 50 χρόνια, η Schödl στα έργα της εφαρμόζει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, η οποία διακρίνεται από την επανάληψη της γραφής και των λέξεων, που συνήθως αποτελούν το ίδιο το θέμα του έργου.

Τα υλικά που επιλέγει η καλλιτέχνιδα προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον: μάρμαρο, φλοιός, πάπυρος, και χαρτί, τα οποία συνήθως παρασκευάζει η ίδια. Ενίοτε, χρησιμοποιεί σελίδες παλιών βιβλίων ή παρτιτούρες, άλλοτε υφάσματα από το οικιακό περιβάλλον, όπως πετσέτες τσαγιού, μαξιλαροθήκες ή σεντόνια, τα οποία τα “ζωντανεύει” μεταμορφώνοντάς τα. Αναμφίβολα, το γυναικείο στοιχείο είναι κυρίαρχο στο έργο της Schödl, τόσο ως είδος κοινωνικής δέσμευσης –με την πραγματοποίηση δρώμενων και εκπαιδευτικών πράξεων– όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με τη χρήση οικιακών αντικειμένων, όπως μια σιδερώστρα ή σεντόνια, για τη δημιουργία έργων.

Η Greta Schödl θεωρείται μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της οπτικής ποίησης (visual poetry) και έχει συμμετάσχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, όπως στην Μπιενάλε του Σάο Πάολο και στην Μπιενάλε Βενετίας του 1978, στην ιστορική έκθεση “Materialisation of Language”, που επιμελήθηκε η Mirella Bentivoglio. Φέτος, συμμετείχε με 12 έργα στην Μπιενάλε Βενετίας, στην έκθεση “Foreigners Everywhere” στο Αρσενάλε, σε επιμέλεια Adriano Pedrosa. Τα τελευταία χρόνια, έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές διεθνείς εμπορικές εκθέσεις, με εκπρόσωπο τη Richard Saltoun Gallery.

Η έκθεση “Warps of Light”, υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, αποτελεί κομμάτι του εγχειρήματος της Gramma_Epsilon Gallery “The Girls of Mirella”, αφιερωμένο στη Mirella Bentivoglio και στις καλλιτέχνιδες που στήριξε, και θα συνοδεύεται από ειδικό κατάλογο με κείμενα των Paolo Cortese και Rosanna Ruscio.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera
Ακρυλικό, φύλλα χρυσού σε χειροποίητο χαρτί Άτιτλο από τη σειρά Asemic 1992

“Ποτέ ξανά πόλεμος” μια άηχη αντιπολεμική διαμαρτυρία της ομάδας Ξύλινος Ιππέας

Ο ιστορικός χώρος της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς θα φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο “Ποτέ Ξανά Πόλεμος”, μια άηχη αντιπολεμική διαμαρτυρία της καλλιτεχνικής ομάδας Ξύλινος Ιππέας.

Το καλλιτεχνικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. και θα προηγηθεί επιτόπια εισήγηση στον κλειστό χώρο του μνημείου με εξιστόρηση των δραματικών γεγονότων από την Ειρήνη Ρηνιώτη, υπεύθυνη του Μουσείου της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς.

Δυο σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί, η Ματίνα Σταυροπούλου και ο Νίκος Κανόγλου με ισχυρή κοινωνική συνείδηση μέσα από τη σύζευξη δυο διαφορετικών ρευμάτων και αντιλήψεων, αποκαλύπτουν μια απόκοσμη εικαστική αναδρομή με αφετηρία τις απαρχές του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έως τις τρέχουσες ένοπλες συγκρούσεις. Αποτίνουν με το καλλιτεχνικό τους έργο φόρο τιμής στους 75 πεσόντες, του Μπλόκου της Κοκκινιάς, αγωνιστές και αγωνίστριες που μετείχαν ενεργά στην Αντίσταση και στον απελευθερωτικό αγώνα της χώρας ενάντια στον κατακτητή.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera

Ο Νίκος Κανόγλου παραλείπει το χρώμα το οποίο θεωρεί ασύμβατο με τα επικριτικά μηνύματα του και επιλεγεί τη μονοχρωμία του μαύρου για τις απεικονίσεις του ως οικουμενικό μοτίβο πένθους. Διατρήματα, τα απόκοσμα τοπία αλλοιώσεων και καταστροφών αποτελούν χρονικό μιας ολόκληρης εποχής ενώ ταυτόχρονα έχουν ημερολογιακό χαρακτήρα.

Η Ματίνα Σταυροπούλου αποδεσμεύεται από την μορφολογική υλοποίηση και καταγράφει συμπυκνωμένα χρωματικά γεγονότα που διαδέχονται τομές και παύσεις. Το χρώμα λειτουργεί συμβολικά σηματοδοτώντας έννοιες και συνέπειες. Ο αρχετυπικός συμβολισμός της γυναικείας μήτρας επεκτείνεται και μετατρέπεται σε αιμάσσουσα πληγή ενός ολόκληρου λαού.

Evangelion Studio (Bάγγω Καβρουλάκη) έκθεση “Ελληνικότητα και Σουρεαλισμός”

Το Evangelion Studio παρουσιάζει στην γκαλερί Electra Art space by Skoufa Gallery από τις 18 έως 29 Ιουνίου την ατομική έκθεση “Ελληνικότητα και Σουρεαλισμός” με θέμα την ελληνική λαϊκή παράδοση υπό μια σουρεαλιστική οπτική.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Ιουνίου στις 19.00

Το Evangelion Studio, χαρακτηρίζεται για τον σχεδιασμό έργων σύγχρονης τέχνης με βάση το Bauhaus και τον Σουρεαλισμό. Στην έκθεση η καλλιτέχνις Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια σειρά χρηστικών αντικειμένων και πινάκων που χαρακτηρίζονται για την ελληνικότητά τους, ιδωμένη μέσα από μια ανατρεπτική ματιά.

Κεραμικοί “Πετεινοί” και βάζα, καθώς κι ένα κάθισμα “Πρόβατο” ως συνέχεια της πολυθρόνας “Λάμα” σε φυσικό μέγεθος ντυμένο με τις βασικές αποχρώσεις του Μπαουχάους, γίνεται το επίκεντρο της έκθεσης με τον επισκέπτη να αποτελεί μέρος της.

Ανάμεσα στα νέα έργα και οι χαρακτηριστικοί πίνακες ∙ φωτογραφίες ζωγραφισμένες με γεωμετρικές πινελιές και επιπρόσθετα φώτα nano-led σε σημεία που “ζωντανεύουν” τον πίνακα αλλά και τα πολυμορφικά νέον φωτιστικά που χρησιμοποιούνται είτε ως γλυπτά είτε ως πίνακες.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera

Περικλής Μπούτος έκθεση φωτογραφίας “Καταστροφή και Αναγέννηση”

Την Τρίτη 18 Ιουνίου η γκαλερί “7” παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival, την έκθεση φωτογραφίας του Περικλή Μπούτου με τίτλο: “Καταστροφή και Αναγέννηση”.

“Οι φωτογραφίες του Μπούτου, με το πέρασμα από το σκοτάδι στο φως, από την καταστροφή στην αναγέννηση, έρχονται να υπογραμμίσουν μια “ενοχλητική αλήθεια”, για να θυμηθούμε τον τίτλο της ταινίας του Al Gore, ότι δηλαδή η έννοια περιβαλλοντολογική καταστροφή είναι καθαρά υποκειμενική. Η φύση, ή αν προτιμάτε το οικοσύστημα, δεν έχει ούτε βλέψεις ούτε προτιμήσεις, ώστε να καθορίζει προτεραιότητες με ηθικά ή αισθητικά κριτήρια· απλώς, μετά από κάθε μικρή ή μεγάλη αναταραχή, αναζητάει το ταχύτερο δυνατόν μια καινούργια ισορροπία, άσχετη φυσικά με τις ανθρώπινες επιθυμίες. Και μένουμε με το αναπάντητο ερώτημα: η ωραιοποίηση της φυσικής καταστροφής οφείλεται στην απροσπέλαστη φύση του φωτογραφικού μέσου, ή μήπως στο γεγονός ότι τελικά όλες οι εκφάνσεις του φυσικού κόσμου, ακόμα και οι πιο οδυνηρές για την ανθρωπότητα, ασκούν επάνω μας μια ακατανίκητη γοητεία;”

Γιάννης Σταθάτος

Η έκθεση είναι μέρος του APhF:24 Satellite Program σε επιμέλεια Σύλβιας Σαχίνι στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera

Ελένη Σαμέλη έκθεση “Stalactites of Soul”

Το “Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή” παρουσιάζει την ατομική Έκθεση Ζωγραφικής της Ελένης Σαμέλη με τίτλο: “Σταλακτίτες Ψυχής”.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Ιουνίου και ώρα 19:00.

“Η Ελένη Σαμέλη “ποιεί” καλλιτεχνικό έργο με πέπλο τον λυρισμό. Κάθε άγγιγμά της πάνω στον καμβά, με αποκλειστικό εργαλείο τη σπάτουλα και τα χρώματα, είναι ένας ρομαντικός στίχος που αγγίζει τον θεατή. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει τα δικά της πρωτότυπα μοτίβα, σχήματα και γραμμές, χρώματα δικής της επινόησης και προσωπικής αισθητικής.

Οι ιμπρεσσιονιστικές επιρροές της είναι ατόφιες και ξεπροβάλλουν στα έργα της σαν καταρράκτης έμπνευσης που αέναα ρέει. Τα έργα της Ελένης δεσπόζουν γεμάτα ήρεμα χρώματα, σχέδια της φύσης, ζεστό φως, φύλλα, άνθη και θαλασσογραφίες που γαληνεύουν την ψυχή από το πρώτο αντίκρισμα, ακόμα και αν αυτό είναι φευγαλέο. Η τέχνη της Σαμέλη αποτελεί ορισμό της ήρεμης δύναμης που αρμονικά και αβίαστα σε παρασύρει, σε μαγεύει, και σε ωθεί στον ρεμβασμό. Στα έργα της καθρεπτίζεται η σοφία των συναισθημάτων και οι πραγματικές αξίες της ζωής.

ektheseis-tainies-kai-mia-aichi-antipolemiki-diamartyria-dorean-stin-athina-simera

Η Σαμέλη δημιουργεί μέσα από κάθε έργο ένα ολοκληρωμένο ημερολόγιο αφήγησης της ζωής του ανθρώπου, με πυρήνα την αισιοδοξία και τη ψυχική ηρεμία, αποφεύγοντας ηθελημένα την ακριβή απεικόνιση της πραγματικότητας.

Οι πινελιές των έργων της είναι σαν τρυφερά αγγίγματα στην ψυχή, γαλήνια σαν μια απόλυτα εναρμονισμένη χορογραφία που σε απορροφά. Ένα κονσέρτο χρωμάτων γεμάτο πρωτοπορία και ένταση. Η Ελένη Σαμέλη επιτυγχάνει τον καλλιτεχνικό σκοπό της σαν σύγχρονη εικαστικός δημιουργώντας έργα που ευδαιμονούν τον θεατή όχι μόνο οπτικά αλλά βαθιά συναισθηματικά, χάρη στον εξαιρετικό χειρισμό της σπάτουλας σε συνδυασμό με την ζωντάνια των χρωμάτων που επιλέγει να ενώσει σε κάθε έργο της.”

Μαρία Μιγάδη, Ιστορικός Τέχνης

Πηνελόπη Καστρίτση, Κατερίνα Κουνάβη έκθεση “Μορφής ‘Ιδιον”

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπης Καστρίτση και Κατερίνας Κουνάβη με τίτλο “Μορφής Ίδιον”, σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Μπουραζάνη Κωνσταντίνου.

Η έκθεση παρουσιάζει 22 έργα ζωγραφικής των δυο καλλιτεχνών.

Τι είναι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει ένα έργο τέχνης; Ποια η ιδιαιτερότητα στο ύφος, η οποία αποκαλύπτει την υποκειμενική έκφραση του δημιουργού; Μορφής Ίδιον. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μορφής, αυτό το οποίο μας προσκαλούν οι δυο εικαστικοί να ανακαλύψουμε και να αναγνωρίσουμε στην εργασία τους.

“…Η μορφή, η φόρμα η οποία σχηματίζει τις ανθρώπινες φιγούρες στον εικαστικό χώρο, κυριαρχεί και επιμένει, πάντα σε πρώτο πλάνο ως κοινό γνώρισμα των δύο. Αυτό όμως είναι που πυροδοτεί αυτόν τον ενδιαφέροντα, εικαστικό διάλογο. Σχέδιο χειρονομιακό, που εξυπηρετεί την αίσθηση. Χρώματα έντονα, πλημμυρισμένα από δύναμη, δημιουργούν έναν κόσμο συναισθηματικό, παρορμητικό, γεμάτο κίνηση και ζωή. Με κοινές καταβολές, Καστρίτση και Κουνάβη επιχειρούν να μας επικοινωνήσουν, η καθεμία με το δικό της καθαρά προσωπικό ύφος, την αλήθεια την οποία κρύβει η τέχνη τους.”

Επιμέλεια έκθεσης : Μπουραζάνης Κωνσταντίνος, Ιστορικός Τέχνης Α.Σ.Κ.Τ.

Εγκαίνια: Τρίτη 18/6/2024 στις 19:30 μ.μ.