icon zoom-in

Μεγέθυνση κειμένου

Α Α Α

Το ριάλιτι ακολουθεί τέσσερα ζευγάρια καθώς «πειραματίζονται με το να βάλουν ένα τρίτο άτομο στη σχέση τους».

Ένα νέο τολμηρό και άκρως ερωτικό ριάλιτι επιδιώκει να γκρεμίσει τα ταμπού για τις πολυσυντροφικές σχέσεις. Το Couple to Throuple αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα της πολυσυντροφικότητας, προσφέροντάς τα στο πιάτο του φιλοθεάμονος τηλεοπτικού κοινού.

Το ριάλιτι, το οποίο προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο Peacock ακολουθεί τέσσερα ζευγάρια καθώς «πειραματίζονται με το να φέρουν ένα τρίτο πρόσωπο στη σχέση τους» σύμφωνα με την περιγραφή της σειράς.

Γυρισμένο σε ένα απομακρυσμένο τροπικό θέρετρο, κάθε ζευγάρι έχει την επιλογή είτε να «κρατήσει είτε να ανταλλάξει» τον κάθε ελεύθερο, καθώς βγαίνουν ραντεβού ένας με έναν. Μεταξύ των εργένηδων, υπάρχουν τέσσερεις άνδρες και εννέα γυναίκες.

Μέχρι το τέλος του χρόνου τους στον παράδεισο, τα ζευγάρια πρέπει να αποφασίσουν αν είναι διατεθειμένα να προσκαλέσουν ένα τρίτο άτομο στη σχέση τους, αν θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ως ζευγάρι ή αν θα φύγουν χωριστά.

Το ριάλιτι είναι μία πρόκληση, ωστόσο οι οικοδεσπότες του σόου πιστεύουν ότι η Αμερική είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Μιλώντας στο Yahoo Entertainment, ο οικοδεσπότης της εκπομπής Σκοτ Έβανς, δήλωσε πως «είμαστε έτοιμοι να αμφισβητήσουμε το status quo». «Προκαλούμε όχι μόνο το τι μπορεί να είναι ή ήταν μια εκπομπή γνωριμιών, αλλά και το τι μπορεί να είναι μία σχέση».

Σύγχρονη πολυσυντροφικότητα

Η πολυσυντροφικότητα σημαίνει να έχεις περισσότερες από μία ερωτικές σχέσεις ανοιχτά και ταυτόχρονα. Αυτό διαφέρει από την πολυγαμία, την πρακτική του γάμου με πολλούς συζύγους, ή την free σχέση, η οποία είναι εστιάζει περισσότερο στη σεξουαλική μη μονογαμία.

Είναι αρκετά δημοφιλής, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ορισμένες κοινότητες στη Μασαχουσέτη έχουν επεκτείνει τις οικογενειακές συμβιώσεις με περισσότερους από δύο συντρόφους, ενώ μία πόλη πέρασε διάταγμα που απαγορεύει τις διακρίσεις κατά των πολυσυντροφικών ανθρώπων.

Σε μία μελέτη (του Μαρτίου του 2021) από ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey, το 10,7% των σχεδόν 3.500 ανύπαντρων ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι είχε εμπειρία πολυσυντροφικότητας κάποια στιγμή στη ζωή του.

Επαναπροσδιορίζοντας την κυρίαρχη τηλεόραση

Ο Έβανς τόνισε πως «τόσο τα ζευγάρια όσο και οι εργένηδες έχουν καταλάβει πραγματικά αυτό που διακυβεύεται εδώ. Το θέμα είναι, είμαστε καλύτεροι ως ζευγάρι; Θα μπορούσε η δυναμική μας να γίνει καλύτερη; Θα μπορούσε η σχέση μας να γίνει καλύτερη με το να καλωσορίσουμε κάποιον άλλον σε αυτήν; Θέτει όλη την πολυπλοκότητα και τις προκλήσεις που θα περίμενε κανείς».

Η εκπομπή μπορεί να μην αποτελεί πρότυπο για μια «τέλεια πολυσχέση» παραδέχτηκε ο Έβανς, αλλά αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο.

«Θα είναι ακατάστατη γιατί έτσι είναι η αληθινή ζωή» είπε. «Πραγματικά πιστεύω ότι η εκπομπή μας αντικατοπτρίζει αυτό που θα συνέβαινε στον καθένα αν είχε αυτήν την εμπειρία, και θα δείτε λίγο από τον καθένα»

Τα τρία πρώτα επεισόδια του Couple to Throuple είναι διαθέσιμα στο Peacock.

Με πληροφορίες από Yahoo Entertainment